Dimecres, 8 de maig de 2024
pallars jove

La participació, eix de la jornada «Arrela’t al Pallars Jussà»

La jornada s’ha centrat enguany en la participació social i l’associacionisme com elements que vinculen els joves amb el territori

Redacció 25 de novembre de 2019 a les 10:28
La jornada va tenir lloc a la Fàbrica Ctretze de la Pobla | CCPJ
Una quarantena de joves del Pallars Jussà han participat aquest divendres en la tercera edició de la jornada Arrela't al Pallars Jussà, organitzada per l’Oficina Jove, que s’ha centrat en l’associacionisme i la participació social i cultural del jovent com a element que fomenta la vinculació de les persones a un territori i que per tant n’afavoreix un arrelament de qualitat.

La jornada, que ha tingut lloc a la fàbrica de cervesa Ctretze de la Pobla de Segur, s’ha concebut en un format lúdico-festiu que ha combinat espais de reflexió i de lleure. Així, la tarda va començar amb un taller anomenat Junts/es som més forts/es on s’han desgranat aquells elements de cohesió que ajuden a enfortir el teixit social d’un territori. 

En el transcurs d’aquest taller, ofert per l’entitat Tàctica 360, els joves han posat de manifest la importància de pertànyer al teixit social de la comarca com a vincle de pertinença al territori. 

Per la seva part, el vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà i conseller de Joventut, Antoni Flores, ha remarcat la importància de comptar amb un jovent actiu i amb inquietuds socials en un territori com el Pallars, alhora que ha explicat que la jornada té com a objectiu principal buscar eines per incentivar que els i les joves puguin desenvolupar el seu projecte de vida al Pallars amb plenitud.

Les dues primeres edicions de l’Arrela’t es van centrar en l’emprenedoria com a una de les línies que permeten a les persones joves fixar-se al territori amb plenitud, alhora que transforma i modernitza el seu teixit econòmic. En aquesta línia, es van donar a conèixer els diferents recursos que la comarca els ofereix per tal de convertir els seus projectes en realitat. Un concert amb el grup local Sacabat va posar el punt final a la trobada.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació