Dijous, 25 d'abril de 2024
gastronomia

El Fogony de Sort conserva l’estrella Michelin

Es tracta del 15è any consecutiu que l’establiment pallarès rep aquesta distinció

Jordi Ubach Llorens 20 de novembre de 2019 a les 22:30
El restaurant Fogony manté la seva estrella Michelin | Slow Food
El repartiment d’estrelles que ha fet aquest dimecres a la tarda la Guia Michelin per al 2020 ha permès al restaurant Fogony de Sort conservar la distinció per 15è any consecutiu, mantenint-se en el primer esglaó del podi de restaurants, no només pallaresos, sinó del l’Alt Pirineu: el Fogony és l’únic establiment del territori que disposa d’aquest reconeixement.

En el conjunt de la demarcació de Lleida segueixen sent tres els restaurants amb una estrella Michelin. Acompanya el Fogony el restaurant Malena de Gimenells i La Boscana de Bellvís, que la van aconseguir ara fa tres anys i que enguany també conserven. Les estrelles Michelin es reparteixen anualment entre els millors restaurants d’Espanya i Portugal.

El Fogony ja és un clàssic en aquesta llista. Des del novembre del 2005, quan va rebre per primer cop la distinció, cada any ha mantingut el lloc en aquesta classificació. Amb la xef Zaraida Cotonat al capdavant, manté la seva extensa carta, que es complementa amb el menú Slow Food Km 0, que inclou plats elaborats amb productes de proximitat procedents de petits productors.

Jordi Cruz aconsegueix la segona estrella

El restaurant Angle del mediàtic Jordi Cruz ha aconseguit la segona estrella Michelin. D'aquesta manera, el xef català suma un total de cinc estrelles, ja que l'AbaC també ha mantingut les tres. Durant l'entrega de premis a la gala celebrada a Sevilla aquest dimecres nit, el cuiner ha aconseguit escalar posicions en un dels podis culinaris més prestigiosos del món. 

Els altres establiments catalans que han aconseguit una nova distinció són: el restaurant Aürt de Barcelona del cuiner Artur Martínez; Cinc Sentits, també de Barcelona, del xef Jordi Artal, que recupera l'estrella que va perdre en la passada edició per tancament i trasllat, i Deliranto de Salou del xef Josep Moreno.

Per contra, els que que han perdut l'estrella que tenien són La Barra de Carles Abellán de Barcelona, Els Brancs de Roses i Terra de S'agaró. El restaurant Gaig, de Barcelona, també ha perdut la distinció per tancament i trasllat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació