Divendres, 19 d'abril de 2024
intercanvi

Tremp acull un any més els alumnes d’intercanvi de Saint-Affrique

L’acte de recepció va tenir lloc el passat divendres a la sala de plens de l’ajuntament

Redacció 20 de novembre de 2019 a les 11:45
Acte de recepció als alumnes francesos a la sala de plens | Ajuntament
L'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, va rebre el passat divendres a l'ajuntament els alumnes del Lycée Jean Jaurès de Saint-Affrique, acompanyats dels seus professors i dels professors de l'Institut de Tremp responsables de l’intercanvi. Els alumnes de francès de 3r i 4t d'ESO de l'INS Tremp han rebut durant una setmana els seus corresponsals francesos.

Durant l'estada a Tremp els alumnes han realitzat diferents visites per conèixer la comarca i una sortida a una capital catalana que aquest any és Tarragona. També juntament amb els seus corresponsals han fet activitats escolars relacionades amb les llengües i tallers de teatre.

21 anys d'intercanvi

L’any passat es va organitzar un acte a l’INS Tremp per celebrar els 20 anys de l’inici de l’intercanvi. Quan l'alumnat visita un dels dos indrets, s'allotja en famílies de la població i participa d'un seguit d'activitats programades. Quan els estudiants francesos venen a Tremp, s'endinsen en el coneixement del Pallars i Catalunya, fent visites als dos Pallars, però també a Barcelona o a Lleida, depenent de l'any.

Amb el pas del temps, aquesta relació entre escolars i les seves famílies ha portat als ajuntaments de les dues ciutats a emprendre projectes de col·laboració i intercanvi d'experiències, especialment en el marc del desenvolupament local i de la cultura popular, que ha propiciat l'agermanament entre els municipis de Tremp i Saint Affrique.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació