Dijous, 25 d'abril de 2024
caça

Els Agents Rurals enxampen dos caçadors furtius d'isard al Montsec

Un dels denunciats n'havia caçat un exemplar i l'altre li havia fet de facilitador de la captura

Jordi Ubach Llorens 20 de novembre de 2019 a les 09:40
Imatge del material comissat als dos furtius | Agents Rurals
Els Agents Rurals han denunciat dos caçadors furtius a la serra del Montsec, al terme municipal de Llimiana, una zona on hi ha una de les petites poblacions d'isard més meridionals del Prepirineu. Un dels denunciats, que no comptava amb autorització per caçar, havia capturat un isard i l'altre li havia fet de facilitador.

Els agents els han comissat les armes, l'isard abatut i altre material interceptat. Les sancions per aquestes pràctiques il·legals, segons els Agents Rurals, oscil·len entre els 2.000 i els 3.000 euros i impliquen també la retirada del permís de caça.

Una pràctica estesa al Pallars

Els Agents Rurals efectuen controls de manera regular per intentar frenar aquesta pràctica i demanen la col·laboració ciutadana per localitzar caçadors furtius. Per la manera com es mouen per la muntanya, són de difícil localització, i en canvi sí que poden ser vistos per excursionistes, escaladors, esquiadors de muntanya o usuaris del medi natural en general.

La lluita contra la caça furtiva al Pallars ve de lluny. Els Agents Rurals fa temps que lluiten contra una sofisticada xarxa de caçadors furtius a les comarques pallareses. L'última actuació contra grups organitzats de furtius va ser ara fa dos anys, quan es van denunciar tres homes a Alins, on havien abatut quatre muflons i un isard, tots mascles, dins la Reserva Nacional de Caça de l'Alt Pallars.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació