Dissabte, 20 d'abril de 2024
fires

Salàs de Pallars rememora aquest cap de setmana la fira de bestiar

La població organitza la 15a Diada de la Fira de Salàs de Pallars amb multitud d’activitats culturals

Redacció 15 de novembre de 2019 a les 10:28
La fira acull també la Mostra de Bestiari Festiu de Peu Rodó | Jordi Ubach
Aquest cap de setmana Salàs de Pallars celebra la 15a edició de la Diada de la Fira de Salàs, una fira de bestiar de peu rodó que va ser de gran rellevància per la població pallaresa i que es va celebrar fins a finals dels anys 60. Com és habitual, les activitats d'enguany giren entorn la importància històrica de la fira, que des de l'organització interpreten des d'un punt de vista etnogràfic que ajuda a comprendre la societat de l'època.

Els actes més destacats de l'esdeveniment s'han programat pel diumenge, amb la 7a Mostra de Bestiari Festiu de Peu Rodó, a les 12h, amb una cercavila protagonitzada per lo Sobrany i els cavallets de Salàs i la Mulassa de Llinars del Vallés, balls i la representació del renovat llibret teatral de Pep Coll Les morralles del Sobrany, a càrrec de la companyia A Galet i els alumnes de l'escola de Salàs. 

Abans, a primera hora, a les 9h del matí, tindrà lloc l’esmorzar de fira amb productes autòctons al Cafè Salon. Més tard, a partir de les 10:30h al mateix Cafè Salon, tindrà lloc un cabaret, una exposició i passejades amb ruquets a l’antic Firal. Durant el matí, a més, hi haurà ambientació teatral pels carrers de la població, un taller de fotografia minutera artesanal i el primer Mercat d’Andròmines.

A les 13:30h s’ha programat un dinar popular al carrer del Tros Gran. Per pair el dinar, a les 17:30h, tindrà lloc novament al Cafè Salon una tarda de taverna i fi de diada amb el swing de Contra Jazz. Però la fira ja començarà el dia anterior, amb una caminada de Salàs a Rivert pels camins de pastors, dins el marc del festival Cordevi, així com un maridatge de vins i formatges del Pallars, la presentació del fons fotogràfic històric de la Fira de Salàs i un concert de música tradicional a la plaça del Mercat.
 

Consulta el programa complet de la Fira de Salàs

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació