Divendres, 19 d'abril de 2024
Eleccions espanyoles 10-N

MAPES: Quin partit ha guanyat a cada municipi? I a cada comarca?

ERC s'ha imposat a quasi dos terços dels municipis, mentre que JxCat ha estat primera força a 241, el PSC a 76, la CUP a cinc, el PP a dues, i En Comú Podem, a una

Roger Tugas / Jordi Ubach 11 de novembre de 2019 a les 10:41
Nota sobre el mapa: Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada municipi, es desplega el seu nom, el partit més votat i el segon amb més vots, i el percentatge de vot obtingut allí per cada partit el 10-N, amb el 99,1% escrutat. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom de la imatge.

ERC ha estat el guanyador de les eleccions espanyoles a Catalunya i també la principal força sobre el mapa, ja que s'ha imposat en quasi dos terços dels municipis. S'ha imposat a Barcelona, però també a 617 municipis, mentre que JxCat ha estat la segona candidatura que ha vençut a més municipis, un total de 241, entre els quals Girona.

El PSC ha guanyat a 76, però alguns dels quals són ciutats importants, com L'Hospitalet de Llobregat, Tarragona o Badalona. Finalment, la CUP s'ha imposat en cinc (Viladamat, Farrera, la Vilella Alta, Lluçà i Palau de Santa Eulàlia), el PP a dos (Arres i Gimenells), i En Comú Podem, tan sols a Fogars de la Selva.

Al Pallars, ERC ha repetit el domini del mapa polític obtenint la victòria en la gran majoria dels municipis pallaresos, 23 d'un total de 29, incloses les dos capitals -Tremp i Sort- i municipis importants com la Pobla de Segur o Esterri d’Àneu. 

A nivell comarcal, el botí ha estat fins i tot menys repartit, ja que ERC ha estat primera força a 30 de les 42 comarques, mentre que tant el PSC com JxCat han vençut en sis cadascuna. Al Pallars, ERC ha guanyat les eleccions a les dos comarques, on JxCat ha estat la segona formació. La tercera posició recau en el PSC al Pallars Jussà i en la CUP al Pallars Sobirà.
 
Nota sobre el mapa: Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada comarca, es desplega el seu nom, el percentatge de vot obtingut allí per cada partit el 10-N, amb el 99,1% escrutat, i el nom del partit guanyador. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom de la imatge.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació