Divendres, 26 d'abril de 2024
esquí

FGC presenta la temporada d’esquí apostant pel territori i la gestió sostenible

Nous canons de neu, control d’accés amb mans lliures i el nou telecadira la Roca d’Espot, les principals novetats

Redacció 8 de novembre de 2019 a les 10:23
El president d’FGC, Ricard Font, durant la presentació | FGC
El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, conjuntament amb els directors de les cinc estacions de muntanya, han presentat aquest dijous al vespre les principals novetats de la nova temporada d’hivern. FGC s’ha plantejat continuar treballant per a la conservació i manteniment de l’entorn, així com l’aposta i el compromís amb el territori, per desestacionalitzar l’activitat durant tot l'any. 

Les estacions pallareses d’Espot i Port Ainé preveuen obrir entre finals de novembre i inicis de desembre -el 29 de novembre a Port Ainé i el 6 de desembre a Espot- i tancar el 13 d’abril. Pel que fa a les novetats, Port Ainé ha ampliat els seus canons i, a partir d’aquest hivern, l’estació passarà a tenir 11 pistes innivades i 12,9 quilòmetres innivats.

Espot, per la seva banda, comptarà aquesta amb la principal novetat al Pallars: el nou telecadira desembragable la Roca, que ja es troba en la fase final de la seva instal·lació. Espot, Port Ainé, Tavascan i Virós-Vallferrera són un destí global per als amants de la neu i de l’esquí en totes les seves modalitats. 
 

Cues d’esquiadors per agafar un telecadira a Port Ainé, en imatge d’arxiu. Foto: ACN


A més, en el conjunt de les estacions de FGC, s’està treballant en la instal·lació d'un sistema d’accés i venda automàtic amb el forfet amb xip, que permetrà accedir a pistes amb mans lliures. Això permetrà també evitar cues, dimensionar els serveis, adaptar l’oferta en funció de l’ús i treballar conceptes que fomentin la demanda. 

L’esquí nòrdic, també present

El president de la Mancomunitat de Municipis per a la promoció de l’esquí nòrdic, el recentment nomenat Jordi Fàbrega, també ha estat present en l’acte de presentació de temporada. El passat 25 d’octubre, FGC va signar un conveni de col·laboració amb Tot Nòrdic per a la potenciació de la pràctica de l’esquí nòrdic i la dinamització de les activitats de muntanya a les estacions nòrdiques municipals Guils Fontanera, Lles de Cerdanya, Aransa, Sant Joan de l’Erm, Tuixent-La Vansa, Virós Vallferrera i Tavascan.

Amb aquest conveni, la Mancomunitat i FGC pretenen garantir la continuïtat de les estacions d’esquí nòrdic, que són vitals per a la fixació de la població a les comarques i per la permanència de petits negocis locals que giren al voltant de les estacions i que contribueixen a l’articulació del seu territori d’influència.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació