Dimecres, 24 d'abril de 2024
tren dels llacs

El Tren dels Llacs tanca la seva 11a temporada amb més de 7.000 passatgers

Entre el 20 d'abril i el 2 de novembre, s'han ofert 28 circulacions, 24 en el tren històric i quatre, en el panoràmic

Redacció 7 de novembre de 2019 a les 09:31
Usuaris del Tren dels Llacs degustant coca de recapte durant el trajecte | FGC
El Tren dels Llacs ha tancat la seva onzena temporada amb 7.039 passatgers i una ocupació del 99,53%. La temporada es va posar en marxa el 20 d'abril i va finalitzar el passat dissabte 2 de novembre. Durant aquest període, s'han efectuat un total de 28 circulacions, 24 amb el Tren dels Llacs històric i quatre amb el Tren dels Llacs panoràmic, aquest últim en l'època de calor, concretament el 20 i el 27 de juliol, i el 3 i 10 d'agost.

El 69% dels usuaris procedien de comarques de Barcelona, mentre un 20% de Lleida. Segons les dades de balanç, el 41% dels visitants afirma que ha conegut el producte a través d'amics i familiars, el 30% per Internet, i la resta per mitjà d'oficines d'atenció al client de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i oficines de turisme.

Una temporada més, el Tren dels Llacs ha tingut un impacte positiu en el territori. La meitat dels visitants ha realitzat activitats turístiques a la Pobla de Segur i/o al Pallars Jussà. D'entre aquests, el 45% ha adquirit paquets turístics organitzats i el 55% ha optat per realitzar activitats turístiques pel seu compte.

El Tren dels Llacs, gestionat per FGC, és un tren amb una locomotora històrica que es va posar en marxa el 2009. Des de la primavera fins la tardor, les locomotores històriques i els vagons d'època fan retornar la nostàlgia i les sensacions d'èpoques llunyanes. L'itinerari comença a Lleida i arriba fins a la Pobla de Segur, travessant 41 túnels, 31 ponts i 4 grans llacs. Durant el recorregut, es poden observar els embasaments de Sant Llorenç de Montgai, Camarasa, Terradets i Sant Antoni.
 

El Tren dels Llacs és una autèntica experiència. Foto: Diputació de Lleida


Els viatgers poden degustar productes típics del territori i tastar coca de recapte a Balaguer. A més, tenen l'oportunitat de descobrir altres atractius del territori amb l'oferta complementària de diferents visites per assaborir els productes del Pallars; gaudir dels secrets modernistes de la Pobla de Segur; conèixer les antigues botigues de Salàs de Pallars, els salins de Gerri de la Sal, la tradició hidroelèctrica de Vall Fosca o l'estany de Montcortès.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació