Divendres, 19 d'abril de 2024
audiència de lleida

Exculpen el veí de Sarroca de Bellera acusat de matar dos gossos a trets

L’Audiència de Lleida considera que l’acusat va actuar de manera “proporcionada” i que va actuar en “legítima defensa”

Redacció 6 de novembre de 2019 a les 10:10
Imatge dels dos gossos morts a trets a la carretera a Sarroca de Bellera | Plataforma Animalista Terres de Lleida
L’Audiència de Lleida ha exculpat el veí de Sarroca de Bellera que el maig de l’any passat va matar a trets dos gossos a Sarroca de Bellera. Segons informa Segre, el tribunal considera que l’acusat va actuar de manera “proporcionada” i que va actuar en “legítima defensa” al tractar-se de dos gossos de raça perillosa. D'aquesta manera, ha acordat el sobreseïment de la causa al considerar que no existeix delicte de maltractament animal.

El denunciat va disparar als dos gossos amb un rifle de caça al veure que estaven atacant un vedell de la seva propietat. Els dos animals s’hi van encarar i va ser llavors quan els va disparar “en legítima defensa”, un argument que l’Audiència ha acceptat, considerant que no es tracta d’un cas de maltractament intencionat, sinó d’un mal “justificat” en defensa pròpia i del seu vedell. 

Segons explica el mateix diari, l’advocada de la Plataforma Animalista de les Terres de Lleida, que exerceix l’acció popular en aquesta causa, va lamentar que la denúncia ni tan sols arribi a judici i que l’Audiència hagi decidit sense veure les proves ni escoltar les parts. L’entitat animalista estudia recórrer la interlocutòria al Tribunal Suprem.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació