Dijous, 25 d'abril de 2024
repressió

La Torre de Capdella dona suport a Albert Martí, pres pels aldarulls de Lleida

Martí, fill de la Pobleta de Bellveí, admet que no s'acostuma a la presó i diu que "un ocell no sap viure engabiat"

Redacció 5 de novembre de 2019 a les 10:41
Imatge del ple celebrat a la Torre de Capdella | Ajuntament
L’Ajuntament de la Torre de Capdella va aprovar per unanimitat el passat dijous una moció de suport als presos polítics. Va ser en el transcurs d’una sessió plenària que va comptar amb l’assistència de molts veïns i veïnes del municipi. El text dona suport als detinguts i ferits en les manifestacions populars que van tenir lloc fa unes setmanes en resposta a la sentència condemnatòria als polítics i líders independentistes.

L’aprovació d’aquesta moció, presentada per l’associació de veïns de la Pobleta de Bellveí, té una especial rellevància en aquest indret de la Vall Fosca, ja que un dels cinc detinguts a Lleida que es troben en presó preventiva per les protestes per la sentència de l'1-O és Albert Martí, conegut popularment com Lo Martí de Térmens.

Martí, que viu i treballa a Térmens però és natural de Casa Manuel de la Pobleta de Bellveí, porta 20 dies en presó preventiva. A més, és fill de Feliu Martí, regidor i segon tinent d’alcalde de la Torre de Capdella, que amb l’aprovació d’aquesta moció ha rebut també el suport de tots els regidors del consistori en ple.

Un cop obtingut el suport del plenari de la Torre de Capdella, la moció s'enviarà als Ajuntaments de Térmens i de tota la comarca del Pallars Jussà, al Consell Comarcal del Pallars Jussà, a la Diputació de Lleida, al Govern de la Generalitat de Catalunya, al Govern espanyol i als grups de suport a Albert Martí, amb la finalitat de mostrar l’àmplia base social que recolza les manifestacions democràtiques i pacífiques.

Martí admet que no s'acostuma a la presó

Albert Martí ha agraït les "mostres de solidaritat" i ha dit que no s'acostuma a estar privat de llibertat. "L'Estat ens té engabiats com un ocell al qual volen tallar-li les ales però cap cel·la pot treure les ambicions de llibertat del nostre poble" ha explicat en un missatge de veu que s'ha escoltat aquest passat dissabte a la roda de premsa que han fet diversos familiars, amics i entorn dels detinguts per exigir la seva posada en llibertat.

També hi ha intervingut una membre dels grup de suport a l'Amadeu, un altre dels detinguts. L'acte ha reunit prop d'un centenar de persones i s'ha fet simultàniament a Barcelona, Girona i Tarragona.
 

Imatge d’arxiu d’Albert Martí al davant de la presó. Foto: Youtube


En un àudio d'un minut de durada que es va gravar aquest 1 de novembre a la presó de Lleida, Martí ha assenyalat que porta "divuit dies privat de llibertat" i que no s'hi acostuma ja que "un ocell no sap viure engabiat". El missatge continua explicant que "la vida a la presó és molt monòtona" i que té "moltes ganes d'abraçar els amics i la família". El Martí també ha agraït "les mostres de solidaritat i tot l'escalf" que la gent els fa arribar.

A l'acte hi han participat familiars, amics i entorn dels detinguts a Lleida, així com també persones que "volem traslladar la nostra solidaritat a totes elles" ha explicat l'Andrea, membre del grup de suport a Martí.

En la seva intervenció ha denunciat "la violència policial, les negligències judicials i la vulneració de drets i llibertat" que "han caracteritzat les detencions i actuacions policials d'aquests dies" i també ha exigit la posada en llibertat de les cinc persones que es troben en presó provisional i de les dues que han estat enviades al CIE per posteriorment ser expulsades del país. També han demanat l'absolució de totes les persones "represaliades”.

 Albert Martí, des de la presó (48 segons)

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació