Dissabte, 20 d'abril de 2024
esports

Els germans Tomàs, la Matxicots i Oriol Ruiz, guardonats per la Generalitat

Distingits els mèrits de 78 esportistes i clubs de l’Alt Pirineu i Aran que van excel·lir durant l’any 2018

Redacció 30 d'octubre de 2019 a les 09:54
Lluís i Andreu Tomàs i una representant de la Matxicots, recollint el guardó | Esports
Els jugadors de Lleida Llista d’hoquei patins, Lluís i Andreu Tomàs, la Rialp Matxicots i Oriol Ruiz són alguns dels pallaresos guardonats aquest dimarts al vespre en l’acte de reconeixement de la Generalitat als esportistes i clubs de l’Alt Pirineu que van excel·lir durant l’any 2018. La gala, celebrada a l’Espai Cultural La Lira de Tremp, ha estat presidida pel secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras; la delegada del Govern, Rosa Amorós, i l’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases.

La Generalitat de Catalunya ha reconegut en total 78 esportistes de l’Alt Pirineu i Aran que van obtenir un èxit destacat durant el curs 2018 en les seves respectives especialitats en competicions d’àmbit català, estatal i internacional. Dels 78 guardons individuals, 43 han correspost a esportistes masculins i 35, a femenins. Pertanyen a 22 clubs i entitats del mateix territori de l’Alt Pirineu i Aran, i s’inclouen en 10 disciplines esportives o federacions.

L’any 2018, 30 d’aquests esportistes van quedar primers en Campionats de Catalunya, 67 van fer podi en Campionats d’Espanya (28 van aconseguir medalles d’or), 6 van fer podis en Campionats del Món i 3 en Europeus. Entre els esportistes que s’han distingit hi ha Kilian Jornet (esquí de muntanya), Astrid Fina (esquí adaptat), Àlex Puente (esports d’hivern), Adrian Manero (curling), Miquel Travé i Núria Vilarrubla (piragüisme), entre d’altres.

A tots els esportistes i equips guardonats se’ls ha lliurat una reproducció de la litografia de l’artista Eugènia Besora, titulada El cercle en l’esport. A banda dels guardons anteriors, la Generalitat ha lliurat sis premis especials als millors esportistes de l’Alt Pirineu i Aran del 2018, entre els quals hi figura el trempolí Oriol Ruiz com a millor esportista masculí en esport adaptat.

Lluís i Andreu Tomàs i la Matxicots, fites esportives

També s’ha fet el reconeixement de tres fites esportives aconseguides per competidors lleidatans, amb màxima representació pallaresa. Per una banda, els germans Lluís i Andreu Tomàs per haver aconseguit la Copa CERS d’hoquei patins amb el Lleida Llista Blava; i per l’altra, la Rialp Matxicots com a millor ultratrail de Catalunya l’any 2018. La tercera fita és per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i l’organització dels Jocs Special Olympics La Seu d’Urgell–Andorra 2018.

Altres premis

Com a novetat d’aquest any, s’ha lliurat un guardó a l’empresa Cadi SCCL pel suport que dona a l’esport territorial, i un guardó al club Sedis-Airam que fomenta els valors de l’esport inclusiu. També s’ha commemorat el 25è aniversari de la inauguració del Palai de Geu de Vielha.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació