Dissabte, 25 de maig de 2024
fibra òptica

El Govern finalitza el desplegament de la fibra òptica a les capitals de comarca

La Generalitat destinarà 16,5 milions d’euros a aquests treballs de connexió

Redacció 29 d'octubre de 2019 a les 09:55
Desplegament de la fibra òptica en una carretera local de Barcelona | Diputació de Barcelona
El Govern de la Generalitat ha licitat les obres que permetran finalitzar el desplegament de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat al conjunt de les capitals de comarca. En total, el Govern destinarà 16,5 milions d’euros a aquests treballs de connexió, que suposaran l’estesa de 382 quilòmetres de cable de fibra òptica.

Un cop enllestides les obres, tindran un impacte directe per a més de 208.000 habitants. D’aquesta manera, s’assolirà la xifra de 6,4 milions d’habitats amb connexió, que suposa el 84% de la població de Catalunya.


Actualment, la Generalitat compta amb punt de connexió a 29 capitals de comarca. Un cop realitzats els treballs, el Govern garanteix l’arribada de la fibra òptica a les 13 capitals de comarca restants, entre els quals s’hi troba Sort. La resta són Banyoles (Pla de l’Estany), el Pont de Suert (Alta Ribagorça), el Vendrell (Baix Penedès), Falset (Priorat), Gandesa (Terra Alta), les Borges Blanques (les Garrigues), Moià (Moianès), Montblanc (Conca de Barberà), Puigcerdà (Baixa Cerdanya), Solsona (Solsonès), Valls (Alt Camp) i Vielha (Val d’Aran).

Aquests treballs no només tindran impacte en les capitals de comarca, sinó també en els municipis que hi ha al seu pas i que també quedaran connectats amb fibra òptica. A més, el Govern preveu també connectar 43 polígons industrials d’arreu del país. S’assolirà així el total de 386 polígons connectats.

Compromís nacional per al desplegament de la fibra òptica

A banda de la connexió de les capitals de comarca el 2020 i els municipis al seu pas, el Govern treballa també per fer arribar la fibra òptica pública a tots els municipis catalans l’any 2023. Per fer-ho possible, està teixint acords amb les administracions locals d’arreu del país perquè la fibra òptica es pugui desplegar a través d’infraestructures titularitat dels ens locals.

El passat mes de març, la Generalitat i les quatre diputacions de Catalunya van signar el compromís nacional per al desplegament de la fibra òptica segons el qual el Govern i les quatre diputacions desplegaran 4.260 quilòmetres més de xarxa fins al 2023. Fins ara, ja s’han desplegat 4.900 quilometres de fibra òptica de la Generalitat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació