Dijous, 18 d'abril de 2024
recerca

​La historiadora Noemí Riudor guanya la 9a beca de recerca del Pallars Jussà

'Els traslladats del cementiri militar de Tremp al Valle de los Caídos' és el títol del projecte becat

Redacció 17 d'octubre de 2019 a les 10:42
La historiadora pallaresa, Noemí Riudor | Arxiu Comarcal Pallars Jussà
El jurat de la 9a Beca Mossèn Jesús Castells i Serra 2019 ha escollit el treball Els traslladats del cementeri militar de Tremp al Valle de los Caídos de la historiadora pallaresa Noemí Riudor com a guanyador de la convocatòria d'enguany. 

El tribunal ha considerat que aquesta proposta suposa una aportació al coneixement global del cost humà de la Guerra Civil espanyola amb l’estudi de les inhumacions del cementiri de Tremp i el seu trasllat al Valle de los Caídos i destaca que contribueix a la recuperació de la memòria històrica.

Així mateix, el jurat valora l’oportunitat de la recerca per restituir i reparar un greuge històric a moltes famílies de l’estat espanyol i facilitar la localització de les restes dipositades en aquell indret.

La beca va ser creada el 2011 per l’Ajuntament de Tremp, el Consell Comarcal del Pallars Jussà i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Està dotada amb 3.000 euros bruts i contempla la publicació del treball. 

En memòria de Mossèn Jesús Castells i Serra

Aquesta beca de recerca ret homenatge a la tasca de salvaguarda i difusió del patrimoni documental feta per Mossèn Jesús Castells i Serra, que va recollir el testimoni del patrimoni documental del seu pare, mestre al poble de Vilamolat de Mur a l'esclatar la Guerra Civil. L'objectiu de la convocatòria és fomentar la recerca dels fons documentals ingressats a l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà, inaugurat l’any 2009.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació