Dijous, 25 d'abril de 2024
sentència 1-O

La resposta dels Ajuntaments pallaresos a la sentència de l'1-O

Convocatòries de plens extraordinaris i concentracions al Pallars aquest mateix dilluns

Redacció 14 d'octubre de 2019 a les 11:28
Convocatòries de plens extraordinaris, manifests d’entitats socials, esportives i culturals i concentracions aquest dilluns. Són les reaccions que han tingut lloc a les nostres comarques aquest dilluns 14 d’octubre, dia en què s'ha fet pública la sentència que condemna els dotze dirigents independentistes catalans a una pena que, sumada, arriba gairebé als 100 anys de presó.

Fins a quatre ajuntaments pallaresos han anunciat la convocatòria d’un ple extraordinari de caràcter urgent aquest vespre. A Tremp la sessió plenària tindrà lloc a les 20h del vespre, a Sort a les 17h, a Isona a les 19:30h i a Rialp a les 21h. A Esterri d’Àneu, en canvi, el ple tindrà lloc demà dimarts a les 15h. Durant els plenaris es llegirà una moció de resposta a la sentència del Suprem i per demanar l’amnistia per als presos polítics i en defensa del dret d’autodeterminació. 

Tot seguit adjuntem un recull de les convocatòries i reaccions:
   

 
 



Suspensió d'actes públics i comissions a la Diputació

D’altra banda, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha decretat la suspensió de totes les activitats institucionals previstes en el dia d'avui en la Diputació una vegada coneguda la sentència del Tribunal Suprem contra els líders polítics i socials catalans. Així mateix, la Diputació de Lleida ha convocat per a aquest dimarts un ple extraordinari de rebuig a la sentència de l'1-O.

"No hi ha sentència justa que no sigui l'absolució", ha manifestat Talarn a través del seu perfil de Twitter, al temps que considera que "el que ha culminat avui el Tribunal Suprem espanyol és un atac sense precedents a les llibertats d'un poble”.

Acte municipalista a Barcelona el 26 d’octubre

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha anunciat també que el proper dia 26 d’octubre tindrà lloc a Barcelona un gran acte municipalista de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem. Totes dos entitats han redactat un manifest en que “rebutgen rotundament la sentència condemnatòria als representants institucionals i de la societat civil que van ser jutjats per fer possible el referèndum de l'1 d'octubre de 2017”.

Segons han explicat avui els presidents de les dues entitats, Josep M. Cervera i Lluís Soler les dos entitats impulsen diferents accions per tal que el món local pugui fer sentir aquest rebuig, i que confluiran en un gran acte municipalista el proper 26 d'octubre a Barcelona.
 
Notícia en constant actualització

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació