Dimarts, 23 d'abril de 2024
biblioteca de sort

Comencen les obres de la nova Biblioteca comarcal de Sort

La intervenció té un cost de prop de 311.500 euros i forma part del programa de l'1% cultural

Redacció 14 d'octubre de 2019 a les 10:11
Estructura de formigó actual de l'edifici de la biblioteca, paralitzada fa 16 anys | ACN
La Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Cultura i l’Institut Català del Sòl (Incasòl), ha iniciat la construcció de la primera fase de la nova Biblioteca central comarcal de Sort. La biblioteca es construirà sobre l’estructura situada als peus del castell de Sort, aixecada fa 12 anys quan es va aturar el projecte. Els promotors del projecte són l’Ajuntament de Sort i el Departament de Cultura. L’obra té un cost de 311.452,35€ que seran finançats pel Departament de Cultura.

El nou projecte conserva l’estructura existent i s’ha d’adaptat de manera racional a l’obra ja construïda. S’ha volgut potenciar visualment el castell, icona del poble, per la qual cosa es recularà la planta primera respecte el pla de façana del carrer, permetent obrir les visuals des del carrer de Sant Ot cap al castell. Tot procurant minimitzar, en la mesura del possible, la presència que el nou edifici pugui originar.

També s’aprofitarà al màxim l’única façana que té l’edifici per il·luminar de manera natural els interiors i per captar la radiació solar a l’hivern. Les zones de serveis es situen sota la primera rampa i al costat del mur de contenció del nivell del castell.

El volum inferior vindrà definit per la volumetria de l’estructura existent mentre que el volum superior s’aconseguirà unint el pla de façana de la planta primera, amb el pla de la barana de la rampa que arrenca d’aquesta planta. En un futur, la coberta servirà com a punt d’accés al Castell.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació