Dimarts, 23 d'abril de 2024
mont-rebei

En Comú Podem presenta una proposta de resolució per a l’ordenació de Mont-rebei

El grup parlamentari reclamarà que es declari el Montsec Parc Natural per tal de poder-hi destinar més recursos

Redacció 9 d'octubre de 2019 a les 10:37
Una senderista creuant pel pont penjant de Mont-rebei | Albert Alemany
El grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem ha presentat una proposta de resolució per a l'ordenació del congost de Mont-rebei. La formació es basa en el creixent allau de visitants dels últims anys -unes 150.000 visites anuals- per considerar “necessària” la regulació de l'espai natural per tal de garantir-ne la conservació com a paratge únic.

En Comú Podem reclamarà que es declari el Montsec Parc Natural “per tal que puguin ser habilitades les partides pressupostàries que el paratge requereix”. Així mateix, la formació demana la creació d'una coordinació permanent entre els diferents actors afectats: govern d'Aragó, govern de la Generalitat, la Fundació Catalunya-la Pedrera, els municipis afectats, diputacions i consells comarcals.

La senadora Sara Vilà, que ja va visitar el congost el passat estiu, assegura que la situació que pateix Mont-rebei és “força alarmant”. Les xifres de massificació de l’espai, segons la formació, han generant un gran impacte en la zona, provocant el bloqueig de les carreteres d'accés de les poblacions. A aquests fets hi afegeixen la “regulació dispar” de les embarcacions aquàtiques que naveguen pel congost.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació