Dimarts, 23 d'abril de 2024
Museus

Es consoliden les visites al Museu de la Conca Dellà aquest estiu

El coll de titanosaure trobat a Orcau concentra la majoria de visites amb més de 1.300

Redacció 3 d'octubre de 2019 a les 10:20
Imatge de la visita teatralitzada al castell de Llordà amb l'Esperanceta | Museu de la Conca Dellà
Un total de 5.953 persones han visitat o participat en alguna de les activitats que s’han ofert des dels equipaments museogràfics d’Isona i Coll de Nargó i que formen part de la xarxa Dinosaures dels Pirineus. Aquesta iniciativa de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) vol donar a conèixer el patrimoni paleontològic i la recerca sobre els darrers dinosaures que van viure a Europa.

Entre els dies 1 de juliol i l’11 de setembre els visitants han pogut gaudir de visites guiades als jaciments paleontològics de dinosaures, de xerrades sobre patrimoni i d’activitats infantils, entre d’altres iniciatives. Les activitats s’han complementat amb una intensa feina de recerca i treball de camp dels investigadors de l’ICP i el Museu de la Conca Dellà que excaven principalment al mes de juliol.

En concret, al Museu de la Conca Dellà s’han organitzat visites al jaciment de petjades de dinosaures de Basturs i al jaciment d’ous de dinosaure de Suterranya, visites tècniques al Castell de Llordà i a l’església de Santa Maria de Covet. En total, 666 persones van realitzar alguna d’aquestes visites. També s’han ofert diàriament visites guiades al magatzem del Museu, on 1.355 visitants han pogut descobrir el coll de titanosaure, un fòssil de més de cinc metres de llargada trobat a Orcau fa prop de cinc anys.

Les visites teatralitzades al Castell de Llordà de la mà de l’Esperanceta van tenir una excel·lent acollida entre el públic, que va descobrir l’imponent castell del segle XI de forma didàctica i divertida. Com cada estiu, a més, el Museu de la Conca Dellà ha ofert la Nit al Museu, en la qual els infants tenen la oportunitat de dormir entre dinosaures. Així mateix, també va ser un èxit la xerrada a la fresca sobre la cova de Montanissell.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació