Dijous, 25 d'abril de 2024
hidroelèctriques

La CUP denuncia un nou incompliment del cabal mínim ecològic del riu Flamisell

Els cupaires assenyalen les companyies elèctriques com a responsables

Redacció 2 d'octubre de 2019 a les 12:44
Imatge del riu Flamisell sota el cabal mínim | CUP Vall Fosca
La CUP de la Vall Fosca ha denunciat mitjançant les xarxes socials un nou incompliment “en època de sequera extrema” del cabal mínim ecològic del riu Flamisell, al terme municipal de la Torre de Capdella. La formació anticapitalista assenyala a Endesa, Hidrodata i Benjac com a responsables i assegura que aquest fet afecta la vida piscícola del riu i deixa sense aigua a regants i veïns “amb concessions legals”. 

Segons la CUP, el baix cabal es deu al manteniment que s’està fent a les centrals hidroelèctriques de la Vall Fosca. El regidor de la CUP a la Torre de Capdella, Josep Plasencia, ha assegurat en reiterades ocasions que aquest és un fet “desgraciadament habitual”. De fet, aquest és el tercer cop que això passa aquest any, després que el passat mes de gener denunciés un cas en plena fresada de la truita i a l’abril un cas similar a l’actual.

Segons Plasencia, la concessió de la Central de la Torre de Capdella va caducar fa 33 anys i fins al moment s'ha explotat en precari. En aquesta concessió hi figura que el cabal ecològic del riu ha de ser de 1.000 litres per segon. Aquest diari ha intentat contactar sense èxit amb la companyia elèctrica Endesa per conèixer la seva versió.
   

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació