Dijous, 30 de maig de 2024
serveis socials

Projecte mediambiental per a treballadors socials del Pallars Jussà

Amb el nom 'Els set diàlegs amb la natura' s'ha fet al bosc de Peramea on s'ha dut a terme un itinerari per fomentar el desenvolupament de competències

Redacció 30 de setembre de 2019 a les 10:02
Foto de grup de la trentena de participants | ACN
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha estrenat aquest passat divendres un innovador projecte mediambiental per desenvolupar habilitats socials. Es tracta del projecte Els set diàlegs amb la natura amb el formador internacional i creador de la fundació My Life Desing, Daniel Lumera.

La primera experiència formativa ha tingut lloc al bosc de Peramea, al terme municipal de Baix Pallars, i ha comptat amb una trentena de professionals del sector social. Els participants han dut a terme un itinerari que fomenta el desenvolupament de competències socials des de l'àmbit personal i col·lectiu, en un context de bosc, mitjançant l'educació ambiental.


Els professionals han treballat habilitats com el lideratge, la creativitat, la confiança, la gestió de l’equilibri emocional, la gestió de l’estrès i el conflicte, des d’una perspectiva transversal i de gènere enfocada a la promoció dels valors d’igualtat. L’itinerari s’endinsa també en el coneixement dels territoris del Geoparc Conca de Tremp- Montsec i compta amb el suport del mateix Geoparc, de l'IDAPA i l’Institut Català de les Dones.

El Consell Comarcal considera que aquestes accions formatives afavoreixen que els professionals de l’àmbit social incrementin els nivells d’empatia, comprensió i convivència i que els enforteixi a l’hora de tractar possibles situacions de conflicte. Prèviament a aquesta activitat formativa, es va dur a terme a l’Epicentre de Tremp la conferència El perdó, una habilitat social, oberta a la població, a la qual hi van assistir unes 125 persones.
 

Imatge de la caminada al bosc de Peramea. Foto: ACN


Daniel Lumera és l’impulsor de la Fundació My Life Desing, una organització internacional que té com a missió promoure un estil de vida basat en la consciència, mitjançant experiències i instruments que permeten el desenvolupament d’habilitats socials, així com la millora del benestar i la qualitat de vida.

Lumera ha explicat que amb aquesta primera acció, un recorregut de més de 10 quilòmetres per dins del bosc, molt vivencial, s'ajudarà als professionals dels serveis socials a aprofitar els recursos de la natura pel seu dia a dia. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació