Dimecres, 24 d'abril de 2024
feina

Els jubilats d’Endesa del Pallars porten les seves reivindicacions a Madrid

Els afectats estan ara pendents de la resposta del Tribunal Suprem al recurs que van presentar

Jordi Ubach Llorens 25 de setembre de 2019 a les 10:45
Els jubilats manifestant-se aquest dimarts a Madrid | Josep Ensenyat
Centenars de jubilats d’Endesa d’arreu de l’estat espanyol es van concentrar ahir a Madrid davant la seu de l’empresa per protestar contra la supressió de la tarifa bonificada de la llum que l’elèctrica preveu suprimir el proper dia 30. Segons el portaveu dels jubilats d’Endesa del Pallars, Josep Ensenyat, unes 1.500 persones provinents de Galícia, Andalusia, Canàries, Aragó i Catalunya van fer pressió ahir en un nou intent perquè l’elèctrica faci marxa enrere.

Des de la demarcació de Lleida es van desplaçar a la capital espanyola fins a tres autocars, dels quals un va baixar amb jubilats del Pallars. En declaracions a Pallars Digital, Ensenyat ha lamentat no haver rebut “cap resposta” per part d’Endesa. Segons ha explicat, els jubilats estan ara pendents de la resposta del Tribunal Suprem al recurs que van presentar. Paral·lelament, ha explicat Ensenyat, cadascun dels afectats està demandant individualment a l’empresa contra la decisió de suprimir la tarifa bonificada. 

Ensenyat s’ha mostrat optimista i creu que la sentència no els pot anar en contra. “Tenim un document signat amb les condicions que defensem. No és raonable que en un moment donat una de les dues parts ho vulgui incomplir”, ha afirmat. Aquest dimecres hi ha prevista una nova manifestació a Barcelona convocada per Comissions Obreres (CCOO).

Al Pallars Jussà hi ha 212 persones afectades, al Sobirà 60 i al global del Pirineu s'estima que són unes 500 les persones a les que repercutirien les retallades d'Endesa. A Catalunya són 9.000 i en el conjunt de l’estat espanyol, 27.000. Entre els drets que els volen suprimir destaquen les bonificacions en la factura de la llum, ajuts socials per fer vacances, ajudes pels fills durant els estudis i bonificacions sanitàries.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació