Dilluns, 29 d'abril de 2024
informàtica

L’Ajuntament d’Esterri d’Àneu també ha estat afectat pel virus informàtic

S’activa quan la persona que el rep obre l’enllaç o el document que porta adjunt amb la finalitat d’obtenir dades bancàries, personals o d'interés

Jordi Ubach Llorens 25 de setembre de 2019 a les 09:42
L’Ajuntament d’Esterri d’Àneu també ha estat víctima del virus informàtic tipus phishing que suplanta la identitat de l’afectat i que es transmet a través del correu electrònic. S’uneix, d’aquesta manera, a l’Ajuntament de Tremp, que ahir al migdia alertava els seus veïns que no obrissin cap enllaç o document que els pogués semblar sospitós en el cas de rebre algun dels correus maliciosos.

El virus s’activa quan la persona que el rep obre l’enllaç o el document que porta adjunt. El correu electrònic sol anar acompanyat d’un missatge proper que pretén guanyar-se la confiança de la víctima. La majoria de vegades, però, és fàcilment detectable, ja que està escrit en castellà i molts cops conté incongruències.

Qui cau en el parany i obre el document o clica a l'enllaç, activa el virus i aquest s’escampa a través de la llista de contactes amb la finalitat d’obtenir dades bancàries, contrasenyes o altres dades personals o d'interés. A més, aquest material maliciós pot desencadenar l’entrada d’altres virus a l’ordinador afectat.

Fonts tant de l’Ajuntament de Tremp com del d’Esterri d'Àneu han explicat a Pallars Digital que ja estan treballant per eliminar aquest virus dels seus servidors i aconsellen que en cas d’haver caigut en el parany, l’afectat prengui les mesures pertinents i es posi en contacte amb el seu servei d’informàtica.

Aquests casos no són únics al Pallars. L’abril de 2017 l’Ajuntament de Rialp va rebre un atac que li va bloquejar el servidor.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació