Dijous, 30 de maig de 2024
os bru

La Fundación Oso Pardo dona suport a l'extracció de Cachou del medi

Guillermo Palomero diu que no es pot posar en perill tot un projecte per "l'alarma social" que estan creant aquests animals

Redacció 21 de setembre de 2019 a les 11:42
Pla general de la sala on s'han fet les Jornades tècnic-científiques a Son | ACN
El president de la Fundación Oso Pardo, Guillermo Palomero, ha afirmat que recolzarà l'extracció del medi de l'os Cachou sí els tècnics així ho determinen. Palomero ha dit que els atacs de Cachou estan fent augmentar "l'alarma social" cada dia que passa i ha afegit que aquest fet va en contra de la totalitat del projecte de reintroducció d'ossos al Pirineu. El president de l'entitat conservacionista ha afegit que "no podem jugar-nos el futur de tot el projecte ni seguir creant alarma i inquietud" pel comportament de dos ossos.

Palomero s'ha mostrat "molt sorprès" pel fet d'haver-se donat dos casos d’ossos, Goiat i Cachou, que matin cavalls de més de 500 quilos a la mateixa zona i ha dit que creien que Goiat "era un cas excepcional". El conservacionista ha reconegut que "li costa molt interpretar" el cas de Goiat i Cachou.


Palomero ha participat en les Jornades tècnic-científiques sobre el retorn dels grans carnívors a zones de muntanya. A aquestes jornades també hi ha participat Iván Afonso, tècnic del Conselh Generau d’Aran i de Piroslife. Afonso ha explicat que no es pot dilatar molt en el temps la presa d'una decisió sobre l'extracció o no del medi de Cachou. El tècnic ha reconegut que si fa un sisè atac aquest setembre haurà sobrepassat tots els límits.

Afonso ha parlat de les tècniques per canviar el seu comportament i que deixi de matar bestiar equí i ha dit que s'haurà de veure els dies vinents si han estat efectives. Cachou, és un mascle molt important dins el projecte de reintroducció dels ossos al Pirineu. És fill de Plume i Balou i, per tant, no està emparentat amb Pyros.

El projecte contempla la substitució d'un os en cas de ser problemàtic. Aquest punt s'hauria d'analitzar a posteriori en cas que els tècnics decideixen optar per l'extracció del medi de l'animal perquè no han funcionat les mesures de correcció del caràcter "fortament depredador" de Cachou.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació