Dijous, 25 d'abril de 2024
municipalisme

Maria Pilar Cases i Gerard Sabarich s’integren al nou executiu de l'ACM

L'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha estat escollit nou president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques

Redacció 21 de setembre de 2019 a les 11:28
Fotografia de família dels alcaldes assistents a l’acte | ACM
L’alcalde de Deltebre (Baix Ebre), Lluís Soler, ha estat escollit aquest divendres nou president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM). La candidatura de Soler, la única que s'ha presentat, ha estat proclamada amb el 95% dels vots a favor -un total de 265 emesos, 253 a favor, 11 abstencions i un vot en contra- en substitució de David Saldoni, en la 21a assemblea que l’entitat municipalista ha celebrat a Girona.

L’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, i el batlle de Rialp, Gerard Sabarich, formen part del nou comitè executiu de l’ACM, la composició del qual també s’ha aprovat aquest divendres. Acompanyaran als dos representants pallaresos fins a 30 alcaldes i alcaldesses d’arreu del territori català. 

Lluís Soler es converteix en el dotzè president de l’ACM. Durant el seu discurs, el nou president de l’ACM ha manifestat la seva intenció de treballar perquè l’entitat sigui “cada vegada més útil pels ajuntaments i la seva gent”. En aquest sentit, Soler s’ha marcat per al proper mandat “seguir enfortint la relació entre l’ACM i el món local”. També es proposa que l’ACM assumeixi “el lideratge de la transformació de l’organització municipal de Catalunya”, referint-se a la futura Llei de Règim Local.
 

El nou president de l'ACM, Lluís Soler. Foto: ACN


A la cloenda també hi ha intervingut la consellera de la Presidència de la Generalitat i portaveu del Govern, Meritxell Budó, que ha subratllat el paper destacat de l’ACM en el procés que ha viscut el país aquests darrers anys, i ha tingut un record pels més de 700 alcaldes investigats. Durant l’Assemblea, s’ha aprovat una proposta de resolució que demana que els problemes polítics es resolguin per vies polítiques i no judicials i que es deixin sense efecte les causes obertes contra totes les persones que van defensar la democràcia l’1 d’octubre.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació