Dissabte, 27 d'abril de 2024
diada 2019

Quatre autocars baixaran del Pallars a Barcelona per assistir a la manifestació de la Diada

Tres d’ells del Pallars Jussà i el restant del Pallars Sobirà, la meitat dels vuit que es van omplir l’any passat

Jordi Ubach Llorens 10 de setembre de 2019 a les 15:42
Un milió de persones van omplir l’any passat la Diagonal de Barcelona | Adrià Costa
Les delegacions territorials de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) del Pallars ja ho tenen tot a punt per a la mobilització de demà en motiu de la Diada. Fins a quatre autocars -la meitat que l’any passat- amb unes 200 persones baixaran del Pallars a Barcelona per assistir a la manifestació independentista que l’ANC ha convocat a la confluència de Plaça Espanya. Tres ho faran des del Jussà i un quart autocar -més una furgoneta- es desplaçaran des del Sobirà. 

Aleix Creus, coordinador del grup al Pallars Jussà, ha manifestat a Pallars Digital que són molts els motius per assistir a la mobilització i es mostra crític amb la situació actual: “cal tornar a reivindicar la independència i l’1 d’octubre, que és la màxima expressió de sobirania que ha fet mai aquest país”. Creus ha lamentat que actualment hi hagi gent “que els faci por parlar d’aquesta manera” i ha assegurat que a l’ANC, “com a formació independent i independentista, no li fa por res”.

A hores d’ara, els autobusos del Pallars Jussà ja estan complets. Les hores de sortida seran les 10h del matí a la Pobla de Segur i les 10:15h a Tremp. Tot i que la manifestació comença a les 17:14h de la tarda, des del Pallars s’ha decidit sortir amb temps per a evitar problemes en l’entrada a Barcelona, ja que s’espera, com cada any, una gran afluència de gent. La tornada es farà des del Passeig de Gràcia, a les 19:30h del vespre.

El Pallars al tram 20

El Pallars ocuparà enguany el tram 20 de la manifestació de la Diada, al carrer de Casanova, juntament amb les comarques de l’Alta Ribagorça, la Val d’Aran, l’Alt Urgell i la Baixa Cerdanya. La mobilització d'enguany tindrà el punt central a la plaça d'Espanya de Barcelona, tot i que inclou tots els carrers que hi desemboquen. L'objectiu de l'ANC és dibuixar una estrella amb centre a la plaça d'Espanya, tot i desplegar la mobilització a través d'altres vies com els carrers de la Creu Coberta, Tarragona, Gran Via, Paral·lel i Maria Cristina.

Amb la imatge dels manifestants omplint aquestes vies, la voluntat és mostrar que la gent, vingui d'on vingui i tingui la ideologia que tingui, es pot arribar a entendre en el punt en comú de la independència.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació