Dijous, 18 d'abril de 2024
ramaderia

Protesta amb ovelles mortes dels ramaders francesos contra la presència de l’os al Pirineu

Després d’un últim atac que ha mort una cinquantena d’ovelles i n’ha fet desaparèixer unes 300 a la zona francesa de Cauterets

Redacció 5 de setembre de 2019 a les 10:22
Imatge de la protesta dels ramaders a Baiona | @anddeiros
La indignació ramadera amb els atacs de l’os bru al Pirineu ha arribat a França i el País Basc. Ramaders francesos i bascos es van manifestar dilluns amb una contundent acció: deixant ovelles mortes davant la delegació del govern francès als Pirineus Atlèntics, a Baiona. Volen denunciar l'expansió de l’os bru al Pirineu, els atacs del qual ja han arribat al vessant atlàntic de la serralada.

El detonant d’aquest acció va ser l’atac que es va produir el passat dissabte a la regió francesa de Cauterets, zona fronterera entre l’Aragó i França. Segons ha informat France 3, els ramaders van quantificar l’atac en unes 300 ovelles desaparegudes i una cinquantena de mortes, els cossos de les quals es van deixar davant la delegació francesa.

Aquesta no és la única protesta dels ramaders pirinencs en contra de la reintroducció de l’os en els darrers mesos. Fa dos setmanes, a la localitat aragonesa d’Ainsa, centenars de ramaders secundats per la Plataforma Transpirinenca -formada per organitzacions catalanes, aragoneses i navarreses- es van manifestar per mostrar el seu rebuig contra la presència de l’os al Pirineu. Abans, el 30 de juny a Llessui, també es va viure una manifestació multitudinària
 
Pels ramaders, la presència de l'os al Pirineu i d'altres animals salvatges condiciona la continuïtat de moltes explotacions ramaderes i el dia a dia de molts pagesos. Cal recordar que fa pocs dies es va conèixer que el nombre d’exemplars d’os al Pirineu havia augmentat amb el naixement de com a mínim sis nous cadells.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació