Divendres, 26 d'abril de 2024
romànic

Editen un tríptic sobre el romànic del Pallars Jussà

Substitueix l’antic sobre els castells de Frontera i inclou altres elements d’aquest patrimoni comarcal

Redacció 4 de setembre de 2019 a les 11:07
Detall del tríptic sobre el romànic del Pallars Jussà | CCPJ
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha editat un tríptic sobre el romànic a la comarca, que substitueix l’antic sobre els castells de Frontera i que inclou altres elements d’aquest patrimoni. El nou fulletó destaca, entre d’altres, aspectes d’aquest període lligats per àrees geogràfiques, com el comtat de Pallars, les viles i mercats, Arnau Mir de Tost, la força dels monestirs i les petites esglésies i castells perduts.

El paisatge del Pallars Jussà va néixer en bona part a partir del segle X, temps en què es van aixecar els castells feudals i les viles, l’home va guanyar terreny al bosc i es van obrir molts dels camins que trepitgem avui. Esglésies, ermites i monestirs van conquerir un territori que avançava cap a un nou ordre. Al Pallars Jussà, doncs, l’art romànic és un testimoni d’aquests canvis. Un romànic sobretot rural i popular amb ermites, torres de guaita, ponts, viles i camins... elements destacats dispersos al territori.

El fulletó s’ha cofinançat gràcies a l'operació Valorització del Patrimoni Cultural i Natural per a la dinamització turística del Pallars Jussà, impulsada pel Consell Comarcal i cofinançat amb un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea. Compta també amb la participació econòmica de la Diputació de Lleida.
 

Consulta el tríptic sobre el romànic al Pallars Jussà

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació