Divendres, 19 d'abril de 2024
rialp matxicots

La Matxicots celebra el desè aniversari amb 800 corredors i 300 voluntaris

Tindrà lloc entre els dies 14 i 15 de setembre i comptarà amb les distàncies de 84, 48, 24 i 11 quilòmetres

Redacció 3 de setembre de 2019 a les 10:03
Imatge de la presentació de la 10a Rialp Matxicots a la Diputació | Rialp Matxicots
La Rialp Matxicots arriba enguany amb el reconeixement a la tasca ben feta en les darreres edicions al ser considerada l’any passat, pels corredors, la millor cursa ultra de les que s’organitzen a Catalunya. La 10a edició de la Rialp Matxicots, que se celebrarà els dies 14 i 15 de setembre i que ja ha omplert les inscripcions, s’ha presentat aquest dilluns a la sala de premsa de la Diputació de Lleida.

Coincidint amb el desè aniversari, la competició comptarà amb quatre recorreguts amb diferències substancials a l’hora de l’exigència física. Així, la prova Ultra Trail, la qualificada d’Extrem, tindrà un recorregut de 84 quilòmetres i 6.800 metres de desnivell positiu, passant pel Pic de l’Orri, Els Altars, Montsent del Pallars, el Coll del Muntanyó o el Coll del Cantó, entre d’altres.

Per aquesta edició els organitzadors han volgut tornar a l’essència del naixement de la cursa seguint el seu caràcter merament alpí i unint els dos pics emblemàtics de la zona: el Pic de l’Orri i el Monsent de Pallars i amb 30 quilòmetres de trams inèdits. La sortida de la cursa es farà a les dotze de la nit del dissabte dia 14.

La cursa, anomenada Marató, de 48 quilòmetres i 4.200 metres de desnivell positiu, repetirà el mateix trajecte inaugurat en la passada edició, amb la novetat del pas pel Pic de les Picardes després d’haver transitat pel Pas de la Minera. Això permetrà els participants passar pels estanys del mateix nom i travessar el tercer cim de més de 2.800 metres de la prova. La sortida està prevista a les 6:30h del dissabte.

El tercer recorregut, és de 24 quilòmetres i 1.600 metres de desnivell positiu i s’anomena la Mitja, que tindrà en la serra de Posa, de més de 1.500 metres, el seu pas més exigent. Els participants iniciaran la cursa a les 8h hores del diumenge dia 15. Finalment, la organització ha previst una caminada no competitiva d’11 quilòmetres i 700 metres de desnivell positiu que torna al seu recorregut clàssic amb sortida i arribada a Rialp, passant per la Mola de Sall, Escàs, Cortinos i Surp. Aquesta s’iniciarà a les 8:30h del diumenge.
 

Imatge de la presentació de la Rialp Matxicots a la Diputació de Lleida. Foto: Diputació


La presentació ha comptat amb la presència dels diputats Paco Cerdà i Josep Ramon Fondevilla, així com de l’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich; el representant territorial d’Esports a Lleida, Joan Segura; i els membres de l’organització, Joan Antoni Obiols i Judit Cecília.
 
Durant la seva intervenció, Gerard Sabarich ha volgut destacar la importància dels reconeixement dels corredors cap a una cursa que compta a més de 300 voluntaris i que no es podria celebrar sense la seva presència, una qüestió que també ha remarcat Joan Segura. També ha destacat que aquest és l’esdeveniment que més atracció produeix entre els possibles visitants, amb una participació de 800 corredors per les quatre curses.

En aquest sentit, Sabarich ha afegit que s’ha previst una sèrie d’activitats paral·leles a la disputa de les curses com batukades, sardanes, jocs infantils i un concert la nit del dissabte. L’alcalde de Rialp també ha anunciat que pel mes d’octubre s’organitzarà la Matxixics, primera o una de les primeres curses per joves que se celebren a Catalunya i a l’estat espanyol.
                                                    
Josep Ramon Fondevilla ha fet èmfasi en la importància que el Pallars s’ompli en aquestes dates de fora del període estiuenc de gent que viu el món de l’esport amb especial interès. Ha recordat que això repercuteix en el sector hoteler i genera riquesa econòmica pel territori.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació