Dijous, 30 de maig de 2024
trobades transfrontereres

Calvet demanarà la «implicació» d'Europa per tirar endavant el Parc Pirinenc de les Tres Nacions

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha participat a la trobada transfronterera al port de Tavascan

Redacció 26 d'agost de 2019 a les 10:18
Pla general del conseller Calvet amb diverses autoritats | Territori
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha participat aquest passat divendres a la pujada al port de Martérat-Tavascan, en el marc d'una de les trobades transfrontereres que coorganitza el Parc Natural de l'Alt Pirineu i el Régional des Pyrénées Ariégeoises. En aquest entorn, ha anunciat que es demanarà a Europa una subvenció per a tirar endavant el Parc Pirinenc de les Tres Nacions, creat ara fa un any i del qual també en formen part dos espais naturals situats a Andorra.

En aquest sentit, Calvet ha explicat que l'objectiu és convertir aquest punt en un símbol de la "no frontera" i ha afegit que, d'aquesta manera, es podrà "explicar a les generacions futures" que iniciatives d'aquest tipus serveixen per fer-se "més grans com a territori”. Calvet ha estat acompanyat del president del Parc Naturel Régional des Pyrénées Ariégeoises i vicepresident de la Regió Occitanie, Kamel Chibli; els alcaldes de Lladorre i d’Ustou, Salvador Tomàs i Alain Servat respectivament, a més del director del Parc Natural de l’Alt Pirineu, Marc Garriga, i del que està situat a l'Arieja, Matthieu Cruege.


El conseller de Territori i Sostenibilitat també ha recordat el compromís que va adquirir amb l'anterior president del parc, André Rouch, mort fa uns mesos: "Vam quedar que jo vindria a la trobada de Tavascan a reivindicar que hem de tirar endavant aquesta iniciativa i que hem de fer-la gran", ha dit.

El titular del departament de Territori ha posat l'accent en el fet que els parcs creats a banda i banda de la frontera justament ajuden a esborrar-la. "La natura, la biodiversitat, la terra, no entén de fronteres, som les persones les que les hem creat però nosaltres vivim en una època en què hem trobat maneres de superar-les amb accions que fem des de les administracions i coses més tangibles com els nostres parcs", ha dit Calvet.

Per tot plegat, el conseller ha agraït la tasca de les persones que gestionen els parcs "malgrat les dificultats per fer-ho amb els recursos existents i que tiren endavant aquests parcs que volem que siguin un símbol de la nostra terra i de la unió dels dos països."

Pel que fa a la convivència de la biodiversitat i l'activitat humana, Calvet ha afegit: "farem que aquesta riquesa, aquesta biodiversitat, aquests parcs creats fa temps i el Parc de les Tres Nacions siguin compatibles amb l'activitat humana. Que sigui un país viu." A més, ha demanat als alcaldes que reivindiquin que els parcs siguin un element de valor afegit del territori.

La trobada transfronterera, que fa cinc anys que se celebra, serveix per reforçar els llaços transfronterers, donar a conèixer els productes locals agroramaders i reflecteix la cooperació dels dos parcs en el marc del nou Parc Pirinenc de les Tres Nacions.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació