16 d'abril de 2024
mostremp

El 8è Mostremp clou consolidant-se com el festival de temàtica rural de referència a Catalunya

Prop de 1.500 persones omplen el cinema La Lira de Tremp per assistir a les projeccions de les diferents seccions del festival i als seus actes paral·lels

Redacció 26 d'agost de 2019 a les 09:27
Fotografia de família al finalitzar l’acte de cloenda | Jordi Uriach
El festival de cinema rural Mostremp ha tancat aquest diumenge la seva 8a edició consolidant-se com el festival de referència d’aquesta temàtica a Catalunya. Prop de 1.500 persones han assistit al cinema La Lira de Tremp des de dijous i la cloenda d'ahir a les projeccions dels curts de les seccions a concurs i als diferents actes paral·lels organitzats.

Destaca com a novetat d’enguany la masterclass de David Casas, en la qual va desgranar la importància de l’ajudant de producció en el procés de realització d’un film. També destaca com a novetat, l’exitosa Festa del Cinema, organitzada per l’Associació de Comerciants de Tremp, que divendres a la nit va aplegar més de 400 persones a la rambla Doctor Pearson de la ciutat.

L’acte de cloenda va comptar amb la presència dels representants institucionals, entre ells, el director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Tremp, Rosa Maria Melines, el vicepresident segon del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Marti Cardona i el vicepresident del Geoparc Conca de Tremp-Montsec, Constate Aranda.

També hi van ser presents els tres jurats de la Secció Oficial i de les seccions Juvenil i Pallars&Ribagorça Txe Arana, David Casas i Albert Galera. El premi de la Secció Oficial va recaure sobre el film iraní Slaughter, de Saman Hosseinpuor i Ako Zandkarimi. El premi està dotat amb 2.000 euros i patrocinat per Casa Torres. El film Kaset, va rebre una menció especial per part del jurat en aquesta categoria.
 

El públic ha votat el seu film preferit a la sortida de les sessions. Foto: Jordi Uriach


El guardonat en la secció Pallars&Ribagorça fou Tengo una cosa de Pepe Luna. Aquest premi el patrocina el Geoparc i està dotat amb 500 euros. Pel que fa a la secció Infantil i Juvenil el premi -que porta el nom de Víctor del Val- se’l va emportar el curt presentat pel Col·legi Maria Immaculada de Tremp. La dotació d’aquest premi és de 150 euros i obsequis gentilesa de Casa Uriach, Llibreria Central i Llibreria Singratalla. El curt del SES Morelló d’Esterri d’Àneu, va rebre una menció especial per part del jurat.

El públic assistent també hi ha dit la seva i ha premiat el film turc Kaset, de Serkan Fakili. La dotació d’aquest premi és de 1.000 euros, patrocinats pel Consell Comarcal del Pallars Jussà. L’acte de cloenda del festival va finalitzar amb la projecció de Totos, memoria de un pueblo olvidado, de Gaizka Urresti. El diari Pallars Digital ha estat, un any més, el mitjà oficial del certamen.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació