Divendres, 19 d'abril de 2024
mostremp

Tremp s'impregna de cinema rural amb la 8a edició del festival Mostremp

L’únic festival de cinema rural de Catalunya obre portes amb èxit de públic

Redacció 24 d'agost de 2019 a les 11:44
El director de Mostremp, Jose Berges, durant l’acte inaugural | Jordi Uriach
El cinema La Lira de Tremp va donar dijous el tret de sortida del Mostremp amb l’acte d’inauguració del festival, que arriba enguany a la seva 8a edició i que es consolida com el festival de temàtica rural de referència a Catalunya. La companyia local A Galet va fer una acció teatral en la qual va recrear el rodatge de la pel·lícula Viridiana de Buñuel. I precisament Buñuel fou el protagonista també amb la projecció de la pel·lícula de Salvador Simó, Buñuel en el laberinto de las tortugas, preseleccionada per als Oscars 2020.

La jornada d'ahir divendres va obrir amb la projecció de la Secció Infantil i Juvenil, enguany amb participació totalment pallaresa, ja que ha comptat amb la presència de curts dels instituts Morelló d’Esterri d’Àneu, Hug Roger III de Sort, el de Pobla de Segur i el Col·legi Maria Immaculada de Tremp.

Durant el dia també es van programar activitats infantils, així com la primera part de la Secció Oficial amb la projecció de set dels 15 curts a concurs. La sessió va comptar amb la presència de Laura Mato, directora de producció de La Guarida i Noelia Muiño, directora de The Widow.

Per aquest dissabte està prevista una masterclass a càrrec de David Casas, ajudant de direcció, amb la projecció del film Aquel no era yo, d’Esteban Crespo. El festival continuarà avui amb la projecció de la resta de curtmetratges de la Secció Oficial i la local Pallars&Ribagorça.

La primera edició de la Festa del Cinema, un èxit

La jornada d’ahir divendres es va tancar amb la Festa del Cinema a la rambla Doctor Pearson, que va ser tot un èxit, ja que es van vendre tots els tiquets i les paradetes de menjar van pràcticament esgotar tots els seus productes. La nit va culminar amb les actuacions de Lo Pardal Roquer i DJ Mountain. La festa ha estat organitzada conjuntament amb l’Associació de Comerciants de Tremp.
 
La cloenda del festival serà demà diumenge amb el lliurament de premis i la projecció de Totos, memoria de un pueblo olvidado, de Gaizka Urresti.
 

Consulta tota la programació del festival

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació