16 d'abril de 2024
memòria històrica

S'inaugura l'exposició «L'Escola a Palau de Noguera»

La mostra recull fotografies, material i documents de l'escola municipal del període de 1864 a 1973

Redacció 22 d'agost de 2019 a les 11:32
Imatge de l'exposició l'Escola a Palau de Noguera | Associació Cultural Palatium
Aquest divendres 23 d'agost s'inaugura a Palau de Noguera l'exposició L'Escola a Palau de Noguera, que podrà visitar-se a la Farmaciola podrà tot el cap de setmana i el dijous 29 d'agost. La mostra recull fotografies, material i documents de l'escola municipal de Palau de Noguera originals del període comprès entre 1864 i 1973.

L'exposició repassa moments històrics de l'educació a l'estat espanyol com l'arribada de l'anomenada "llei d'instrucció pública", que garantia l'ensenyament universal fins als 9 anys, o l'ensenyament segregat per sexes, l'escola del franquisme i l'arribada de la EGB. El fil de la història el podem resseguir gràcies al material exposat, per exemple: material escolar, com llibres, llibretes o quaderns, documentació, com ara llistes d'alumnes, pressupostos o nomenaments, i per descomptat, un extens recull fotogràfic.

L'exposició podrà visitar-se a la Farmaciola, antiga Casa de la Vila, el divendres 23 d'agost (de 18h a 19.30h), el dissabte 24, el diumenge 25 i el dijous 29 (de 12h a 14h i de 18h a 20h).
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació