Divendres, 26 d'abril de 2024
ajuntament de sort

Trencat el pacte entre Som Poble i Junts per Sort a l’Ajuntament a causa dels canvis al Consell del Sobirà

L'alcalde Raimon Monterde assegura que ara seguiran treballant buscant consens entre els grups de l’oposició

Anna Solana Tomàs 21 d'agost de 2019 a les 11:43
L’estabilitat de Som Poble (SP) a l’Ajuntament de Sort perilla. La candidatura independent va aconseguir investir el seu candidat, Raimon Monterde, gràcies al vot dels dos regidors que Junts per Sort (JxS) té al municipi. Es tractava d’un “acord d’estabilitat” entre les dues formacions, un pacte pel qual JxS no entrava al govern però donava suport a la investidura i les dues formacions es comprometien a treballar plegades per trobar el consens durant la legislatura.

Aquest pacte, en el qual va mediar, entre d'altres, Carles Isus, va ser retornat per SP al Consell Comarcal, on els dos consellers de la formació d’independents van donar suport a l’investidura de Gerard Sabarich, el recent destituït president de Junts per Catalunya. D'aquesta manera, la recent moció de censura a Sabarich ha fet trontollar, també, el pacte al consistori de la capital del Pallars Sobirà.

Monterde explica, en declaracions a Pallars Digital, que quan va ser coneguda la moció de censura al Consell, des de Junts per Catalunya els van comunicar que el pacte a l’Ajuntament també acabava, cosa que, com diu Monterde, des de SP “no s’entenia així”. Des de la formació asseguren que ells “segueixen treballant” per al municipi de Sort i intentaran tirar endavant els projectes buscant consens amb les forces de l’oposició. Monterde també ha assegurat que no tenen clar si JxS voldrà intentar presentar una moció de censura al consistori, tot i que, explica, des de JxS els han assegurat que no.

Per la seva banda, Imma Gallardo, portaveu del grup de Junts per Sort, ha responsabilitzat, en declaracions a Pallars Digital, a Carles Isus, antic membre del grup de Junts per Catalunya, de ser qui “ha trencat aquest pacte”. Pel que fa a una possible moció de censura, Gallardo assegura que “a dos mesos de govern de l’Ajuntament” no es plantegen una moció de censura “sense cap motiu” com, assegura Gallardo, la que Fem Municipi-ERC i els antics membres de Junts, Carles Isus i Llorenç Sànchez, els han fet al Consell Comarcal.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació