Dimecres, 24 d'abril de 2024
medi ambient

«Salvem Salau» oficialitza la seva lluita contra la mineria

L'entitat s'ha constituït legalment com a plataforma per a prevenir l'acció de la indústria minera a la Vall de Bonabé

Redacció 19 d'agost de 2019 a les 13:14
Assemblea constituent de la Plataforma Salvem Salau | ACN
Salvem Salau s’ha constituït oficialment com a plataforma, ha estat en una assemblea amb un trentena de persones aquest dissabte a Isil, al municipi d'Alt Àneu. Els seus membres així ho han decidit per a poder legalitzar l'entitat i continuar la lluita que van començar fa més d'un any per protegir Salau de l'indústria minera. En la reunió els assistents van debatre i aprovar els estatuts de la plataforma, van signar l'acta fundacional i també van escollir una junta.

Actualment, Salvem Salau realitza accions en contra el projecte d'investigació minera a la Vall de Bonabé, promogut per la multinacional australiana Apollo Minerals a través de la seva filial espanyola, NeoMetal Spania SL. Amb la seva tasca, la plataforma ha aconseguit que el Departament de Territori demani a l'empresa promotora un estudi, més exhaustiu del que estava previst, de limpacte ambiental que tindria la seva acció. 

Des de la plataforma asseguren tenir clar que cal “seguir organitzats per protegir el territori” i recorden que la Vall de Bonabé, capçalera de la Noguera Pallaresa, és “una zona d'alt valor ecològic” que l'indústria minera malmetria.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació