Dissabte, 20 d'abril de 2024
Fira

Llavorsí ho té tot a punt per a celebrar el 33è Concurs de Gossos d’Atura

El concurs s'acompanya de la 10a edició de la Fira de l'Ovella xisqueta

Redacció 16 d'agost de 2019 a les 15:00
Imatge de l'edició 2018 del Concurs de Gossos d'Atura | Govern
Llavorsí ho té tot a punt per a celebrar aquest cap de setmana el 33è Concurs de Gossos d’Atura. El dissabte, per escalfar motors, el poble acull la desena edició de la Fira de l’Ovella, dedicada a la varietat autòctona Xisqueta.

A la fira hi haurà un mercat artesà i un de productes gastronòmics d’aquesta raça autòctona del Pallars. També hi haurà tallers i xerrades dedicats a la ramaderia i a l'ofici de pastor com, per exemple, el taller d’educació ambiental “Pastors, ovelles i feres” a càrrec de Salvatgines. Al vespre, el dia s'acomiadarà amb l'espectacle “Transhumància”.

El diumenge, arriba el el plat fort: fins a 15 gossos vinguts d’arreu dels Països Catalans, França i el País Basc, competiran per a veure qui és el millor gos d'atura. Els animals hauran de competir en dues proves, en la primera, on participen tots els gossos, es valora l'obediència del gos al pastor i en ella el gos ha de conduir les ovelles per a un circuit. La segona prova, on només participen els que hagin obtingut més bona qualificació en la prova anterior, es tracta de la tradicional tancada d'ovelles dins del pletiu.
 

Consulta el programa aquí.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació