Dijous, 25 d'abril de 2024

La Pobla de Segur remodelarà el parc municipal i l’entorn del conjunt modernista Casa Mauri

La licitació de la primera fase del projecte ja està oberta

Anna Solana Tomàs 14 d'agost de 2019 a les 10:37
Casa Mauri és seu, entre altres, de l'ajuntament. | Consell Comarcal Pallars Jussà
La Pobla de Segur encara l’ambiciós projecte de reformar el seu parc municipal, el Parc Alcalde Boixareu, i la zona del conjunt modernista Casa Mauri, on hi ha l’Ajuntament. Amb un pressupost d’uns 730.000€, els treballs també inclouran l'acondiciament de l'entorn de l'estació de tren, reconvertida en oficina de turisme, i el Parc dels Raiers, prop de la Noguera Pallaresa. 

Ubicats al centre del poble i separats per un enreixat i un carrer amb trànsit de vehicles, el Parc Alcalde Boixareu i el conjunt Casa Mauri crearan un espai de vianants i diàfan, connectat per mitjà de talussos. El parc, on actualment es troba el camp de futbol, canviarà completament la seva imatge i el seu ús per a convertir-se en un espai amb parcs infantils, zones arbrades i  una pista poliesportiva.

Aquests canvis busquen fer del parc i el conjunt modernista una zona oberta i atractiva per a vianants i visitants, que faciliti l'accés a persones amb mobilitat reduïda i que actuï de centre neuràlgic, en comptes de com a obstacle.

Pel que fa a l’Estació d’Esport i Natura, ubicada a l’antic edifici de l’estació de tren, el projecte contempla que s’incorpori una zona arbrada al seu voltant i es doti l’espai de punts de recàrrega per a cotxes elèctrics. Al Parc dels Raiers, a la vora de la Noguera Pallaresa, s’habilitarà un espai de recepció per a les embarcacions de ràfting que en un futur arribaran a la Pobla de Segur, un cop enllestit el salt per embarcacions a la presa de Llania.

El projecte forma part d’un Pla de Foment Territorial de Turisme que la Generalitat va aprovar i cofinança amb una aportació de 350.000€. La resta del pressupost l’aporta la Diputació de Lleida, més de 100.000€, i l’Ajuntament de la Pobla. Les obres, que està previst que comencin el 15 de setembre, hauran d’estar enllestides abans del 30 de setembre de 2020. El pla compta amb el suport de tots els grups de l’Ajuntament, com va quedar palès en el ple extraordinàri del passat dijous 1 d’agost, on tots els regidors van votar a favor d’obrir la licitació de la primera fase dels treballs.

Un nou camp de futbol

Com a consqüència de la remodelació, la Pobla de Segur haurà de reubicar el camp de futbol. Està previst que la nova pista es traslladi a la zona de l’estació de tren, prop d’on actualment es troba el Cruyff Court. Marc Baró, alcalde de la Pobla de Segur, explica que la construcció del nou camp no forma part d’aquest pla de foment, però assegura que el projecte per a fer-ho possible ja està redactat i, pròximament, començaran a buscar finançament.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació