Divendres, 26 d'abril de 2024
camps nazis

15 pallaresos entre els noms dels morts als camps nazis publicats al BOE

El Ministeri de Justícia publica una llista amb més de 4.000 persones mortes als camps de concentració

Anna Solana Tomàs 12 d'agost de 2019 a les 11:33
El BOE ha publicat un llistat amb el nom de 4.427 deportats de l'estat espanyol que van morir als camps de concentració de Mauthausen i Gusen, a Àustria. Entre els noms hi figuren els de 15 pallaresos que van ser assassinats pels nazis entre els anys 1941 i 1945.

Es tracta de quatre homes d'Isona, dos de Sarroca de Bellera, dos de Guàrdia de Noguera, un de Tremp i un de la Pobleta de Bellveí, al Pallars Jussà; i un d'Esterri d'Àneu, un de Tor, un de Llessui, un d'Ísil i un d'Escós, al terme municipal de Soriguera. A la llista hi figuren els noms i cognoms de tots els morts, la data i lloc de naixement, així com la data i el camp de concentració on van morir. 

La publicació de la llista respon a una iniciativa de les que preveu la Llei de la Memòria Històrica per a la reparació de les víctimes del nazisme i l'ha ordenat la jutgessa-magistrada encarregada del Registre Civil Central. 

El Ministeri de Justícia de l'estat espanyol ha destacat que es tracta d'una mesura que pretén restaurar la memòria de les més de 10.000 persones que el règim franquista va deportar als camps nazis, i dels quals més de la meitat van morir empresonats.
 

Consulta la llista aquí. Podràs cercar per nom, poble o província prement les tecles Ctrl+F.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació