Divendres, 19 d'abril de 2024
art

​La Fira d’Art de Salàs celebra els 29 anys amb l’aigua com a tema central

Fonts, safareigs i abeuradors es transformaran aquest cap de setmana en espais que acolliran les intervencions artístiques

Redacció 8 d'agost de 2019 a les 11:45
El certamen se celebra aquest cap de setmana a Salàs de Pallars | Ajuntament
La 29ª edició de la Fira d’Art de Salàs obrirà aquest divendres les portes amb la projecció de diversos curtmetratges pertanyents al Mostremp, el festival de cinema rural del Pallars. El tret de sortida, però, serà dissabte amb la inauguració de l’exposició col·lectiva Aigua!!, una mostra fotogràfica elaborada per diversos artistes del Pallars. Com cada any, a més, s’obriran diverses eres i espais de la localitat on s’hi exposaran obres de diferents artistes de la comarca. 

L’aigua, doncs, serà el tema central sobre el que giraran la majoria d’exposicions i instal·lacions, com per exemple les intervencions artístiques, que tindran lloc en diversos punts del terme. Safareigs, abeuradors, fonts i torrents seran els espais on l’aigua serà el mitjà artístic per tractar multitud de temes com la riquesa, la salut, l’amor o la mitologia. 

El dissabte i el diumenge també s’oferiran diversos tallers de pintura i disseny relacionats amb l’aigua o amb antics oficis, com per exemple el de tintorer. També hi haurà un taller per als més menuts el diumenge. De la mateixa manera, durant aquests dos dies es duran a terme tertúlies culturals i literàries al Cafè Salon, i que portaran per títol Cafè amb gotes..., unes xerrades que comptaran amb la presència de Sisco Farràs, Pep Coll o Arcadi Castilló.

Finalment, el dilluns se celebrarà un concert a l’Església Parroquial dins del marc del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), que servirà com cloenda de la Fira d’Art d’enguany. 
 

Consulta el programa de la 29a Fira d'Art de Salàs de Pallars

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació