Dijous, 25 d'abril de 2024
espectacles

L'Esbaiola't tanca la seva dotzena edició amb èxit de públic i propostes artístiques

Per la seva propera edició, el festival busca comptar amb més pressupost i augmentar els dies

Redacció 29 de juliol de 2019 a les 14:39
Espectacle de l'Esbaiola't 2019 | Oriol Riart
El festival de teatre d'Esterri d'Àneu Esbaiola't ha posat el punt i final a la seva dotzena edició amb un gran èxit d'espectadors que consolida la decisió que el festival va prendre l'any passat d'allargar-lo un dia més. De cara a l'any que ve l'objectiu del certamen és créixer en pressupost i també en dies i s'estudia canviar les dates del quart al tercer cap de setmana de juliol per no coincidir amb altres festivals similars a França.

Des de dijous, 33 companyies han ofert 41 propostes, s'han venut gairebé totes les 11.000 entrades que s'havien posat a la venda i es calcula que l'afluència de públic ha estat de 7.000 persones. La pluja de dissabte va obligar a reubicar alguns dels espectacles; altres es van fer sota l'aigua i només l’espectacle TiraVol es va haver de cancel·lar i reprogramar el diumenge.

Enguany, a més, s'ha comptat amb un pressupost de 130.000 euros, un 27% més que l'any anterior, que els ha permès invertir en millors infraestructures, espectacles i seguretat. Carles Pijuan, codirector del festival, ha explicat que fer l'Esbaiola't a Esterri, a banda del paisatge, permet donar a conèixer espais desconeguts per la gent com ara antigues eres o tallers, "on es pot veure com es vivia fa anys". 

De cara a l'any que ve també es proposen ampliar els espais i es plantegen, per exemple, combinar el teatre amb el senderisme per poder gaudir d'escenaris en plena natura.

 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació