Dilluns, 29 d'abril de 2024
comerç local

La Directora General de Comerç presenta el projecte APEU per a la millora de zones comercials

Els comerciants del Pallars Jussà veuen en el projecte una oportunitat per a millorar els eixos comercials de la comarca

Redacció 29 de juliol de 2019 a les 12:00
La directora General de Comerç en la seva visita a Tremp | Consell Comarcal Pallars Jussà
La directora General de Comerç, Muntsa Vilalta, ha presentat als comerciants del Pallars Jussà l'avantprojecte de Llei que regularà les Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEUs). Es tracta  d'un nou model d'organització i finançament per a la renovació urbana, que té com a objectiu facilitar la modernització i promoció de determinades zones destinades al comerç.

Les associacions de comerç de la comarca han rebut molt positivament aquest projecte que acabarà de tramitar-se al 2020 i suposaria una línia d'ingressos nova per als ajuntaments. En la seva trobada amb la directora General de Comerç, els botiguers han reclamat que el projecte APEUs es treballi amb el teixit comercial i sigui de consens. Els comerciants han compartit també la necessitat de millorar els eixos comercials del Pallars ja que, darrerament, han perdut part del seu potencial econòmic. 

Les associacions de comerç han volgut fer palès que una de les accions del projecte hauria d'incloure actuacions adreçades a millorar la qualitat de l'entorn urbà on es troben els seus negocis per tal de fer-los més atractius. Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, ha explicat que “la comarca necessita projectes que permetin la supervivència del sector comercial com a eix vertebrador de l'economia de la zona”. 

L'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, ha manifestat l'interès del seu municipi per la promoció del sector del comerç i ha explicat que des de Tremp s'està treballant una iniciativa per tornar a obrir els nombrosos locals comercials que actualment tenen la persiana abaixada.

Tal com ha explicat la directora general, els APEUs permetran treballar a llarg termini àmbits tant diversos com la promoció dels eixos comercials, la revitalització d'aquests espais, la millora de la seguretat, entre altres, amb l'objectiu de consolidar el model de ciutat compacta, cohesionada i sostenible; així com incrementar la competitivitat de les empreses, i afavorir la creació d'ocupació.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació