Divendres, 26 d'abril de 2024
ART

27 artistes pallaresos exposaran la seva obra al SIARTB

El festival d'art contemporani de Vilamur celebra la seva segona edició els dies 16 i 17 d'agost

Redacció 26 de juliol de 2019 a les 12:01
Una era de Vilamur reconvertida en galeria d'art en l'edició de 2018. | ACN
Vilamur, al municipi de Soriguera, acollirà els propers 16 i 17 d'agost la segona edició del Festival d'arts SIARTB. El festival, que va néixer amb la vocació de donar visibilitat a l'art local i reivindicar la màgia dels territoris de muntanya, va rebre l'any passat 1.500 habitants.

Enguany, un total de 27 artistes del Pallars mostraran les seves obres a les eres del poble, reconvertides en galeries d'art. Els visitants que ho desitgin també podran comprar les peces exposades i enfortir, així, el teixit artístic pallarès. El SIARTB vol ser també un espai d'intercanvi i afavorir a crear vincles i noves propostes entre els creadors del Pallars.

A part de les exposicions, el festival ofereix també una vintena d'activitats relacionades amb el teatre, la música, la dansa o la poesia organitzat al voltant de l'espai escènic, l'espai d'intercanvi i l'espai d'interacció artística. Imma Torres, regidora de Cultura de Soriguera, ha explicat que per l'Ajuntament és important la celebració del Festival per la dinamització turística i social que suposa pel poble de Vilamur.

Roser Ràfols, de SIARTB, ha animat a la gent a visitar Vilamur els dies del Festival i a descobrir a cada racó del poble una experiència artística diferent. Per Ràfols és important l'oportunitat que ofereix el Festival als artistes locals d'aflorar i de donar a conèixer la seva obra. Sovint, com ha afegit Ràfols, la divulgació d'aquests artistes és complicada quan s'està allunyat dels grans centres de producció.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació