Divendres, 19 d'abril de 2024
consell comarcal pallars sobirà

Junts per Catalunya perd la majoria al Consell Comarcal de Pallars Sobirà

L'alcalde la Vall de Cardós, Llorenç Sànchez, ha abandonat el grup per adscriure's com a conseller independent

Redacció 23 de juliol de 2019 a les 10:45
Ple de Constitució del Consell Comarcal del Pallars Sobirà. | Consell Comarcal Pallars Sobirà
El pacte al Consell Comarcal entre JxCat i la llista independent Som Poble, que fins ara tenia majoria absoluta amb 10 vots, ha perdut un conseller. Així ho va anunciar, davant la sorpresa dels assistents, l'alcalde de la Vall de Cardós, Llorenç Sànchez, el passat dissabte al vespre en el Ple del Cartipàs, quan va demanar sortir del grup de JxCat i adscriure's com a independent.

Això deixa el grup que lidera el President del Consell Comarcal, Gerard Sabarich, amb 9 vots, empatant així amb Fem Municipi- ERC. L'alcalde de la Vall de Cardós, per la seva banda, no va explicar quins són els motius que l'han portat a prendre la decisió d'abandonar el seu grup. Sànchez va rebutjar també participar com a membre del govern comarcal, obligant així a Sabarich a improvisar el nomenament d'un substitut durant el ple.

Malgrat la sorpresa inicial, tant dels membres de Fem Municipi-ERC com dels grups de Junts i Som Poble, Sabarich va manifestar que estaven tranquils i que, tot i estar governant en minoria, confiaven que Sànchez els seguiria donant suport com a independent. Així va ser durant la sessió del Ple del Cartipàs, en que Sànchez va votar a favor de totes les propostes de JxCat i Som Poble.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació