Divendres, 19 d'abril de 2024
esllavissada

Visitants al congost de Mont-rebei continuen passant per la zona tallada per risc de despreniments

L’accés principal al congost continuarà tallat com a mínim fins a final de mes

Redacció 16 de juliol de 2019 a les 09:13
Dos autocars aturats prop del tram tallat | Jordi Navarra
L'alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, ha denunciat que els visitants al congost de Mont-rebei no fan cas de la senyalització d'accés tancat per obres de sanejament de la muntanya i passen igualment, fent cas omís a les tanques, xarxes i rètols amb diferents idiomes. L'alcalde ha explicat que amb aquest comportament la gent no solament posa en perill la seva vida sinó també la feina dels treballadors.

Navarra ha lamentat que ja "no sabem com aturar la gent" perquè no respecten cap senyal. A tall d'exemple, l'alcalde ha explicat que aquest cap de setmana dos autocars van aturar-se davant la tanca i van descarregar unes 100 persones que van travessar pel tram d'obres amb el perill de despreniment de roques.

Per posar el crit d’alerta, Navarra ha compartit un impactant vídeo a Twitter, que podeu veure sota aquestes línies, on es pot veure com els treballadors fan caure una roca de grans dimensions mentre s’alerta un grup de visitants perquè no travessin la carretera. Al problema del pas de gent pel tram prohibit s'hi afegeix l'estacionament de vehicles a qualsevol punt de la carretera, segons ha denunciat Navarra.
 
Les obres duraran encara fins a finals d'aquest mes donat que són treballs complicats i s'ha d'assegurar bé la muntanya. L'alcalde de Sant Esteve de la Sarga ha demanat comprensió a la gent i ha recordat que hi ha altres accessos per entrar a Mont-rebei. L'alternativa a aquest accés tancat és fer un tomb d'uns 18 quilòmetres amb cotxe per arribar fins al punt on comença la ruta.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació