Divendres, 19 de juliol de 2024
turisme familiar

Sort, Llavorsí, Rialp, Soriguera i Baix Pallars reben el certificat de Destí de Turisme Familiar

La Generalitat celebra la implicació del sector públic i privat d’aquesta zona, batejada com a Pirineus-Noguera Pallaresa

Redacció 15 de juliol de 2019 a les 09:43
ÀNgels Chacón ha fet entrega del certificat aquest dissabte | Ajuntament de Sort
45 establiments i cinc municipis de la zona Pirineus-Noguera Pallaresa han rebut aquest dissabte la certificació de Destinació de Natura i Muntanya en Família. Els Ajuntaments distingits són Sort, Rialp, Soriguera, Llavorsí i Baix Pallars. El lliurament l’ha fet la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, que ha destacat que els certificats són “un element de màrqueting que permet a les destinacions posicionar-se davant el seu client, i a Catalunya diferenciar-se d’altres destinacions europees per la qualitat que ofereix”.

Natura i muntanya en família i Platja en família són les marques d’especialització que atorga l’Agència Catalana de Turisme (ACT) a un municipi o conjunt de municipis per garantir que ofereixen uns determinats serveis i equipaments adaptats a les necessitats de les famílies amb nens. La destinació turística familiar de Pirineus-Noguera Pallaresa té una superfície de 343,79 km2, distribuïts a banda i banda del riu Noguera Pallaresa, amb 37 nuclis de població situats a les emblemàtiques valls que hi conflueixen: Baiasca, Romadriu, Àssua i Siarb.


Entre d’altres, es valora que tinguin especial atenció a les normes de seguretat, ampli programa d’animació, instal·lacions adequades per als més petits en zones públiques, allotjaments i oferta complementària, o fàcil accés a la informació dels programes d’activitats diàries. En el cas de les destinacions d’interior, han de tenir com a mínim un recurs natural.

Els establiments distingits ara a la zona Pirineus-Noguera Pallaresa són 21 allotjaments turístics, 11 empreses d’activitats, dos agències de viatges, vuit restaurants, una oficina d’informació turística, un centre d’interpretació i l’estació d’esquí de Port Ainé. Els distintius als municipis els ha lliurat la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i ho ha fet als alcaldes de Sort, Raimon Monterde; de Rialp, Gerard Sabarich; de Soriguera, Josep Ramon Fondevilla; de Llavorsí, Josep Vidal; i de Baix Pallars, Anna Sentinella.

Chacón ha agraït tant al sector públic com privat “el seu alt grau de compromís així com l’esforç per adaptar-se a les exigències de la marca Natura i Muntanya en Família” i ha destacat que “la certificació és un exemple de col•laboració publicoprivada”. 

El reconeixement de Noguera-Pirineus se suma a les sis destinacions ja certificades fins ara com a Natura i Muntanya en família: Berga, la Vall d’en Bas-Les Preses, la Vall de Boí, les Valls d’Àneu, Muntanyes de Prades i Els Ports. A més, quatre destinacions més es troben en procés de certificació: La Vall de Camprodon, Alp-La Molina-Masella, La Vall de Lord, i Segre-Rialb.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació