16 d'abril de 2024
carreteres

Baró i Fondevilla consideren «prioritari» actuar a les carreteres del Pallars

Els futurs diputats pallaresos a la Diputació de Lleida visiten les obres a la carretera d’accés a Mont-rebei acompanyats de l’alcalde de Sant Esteve de la Sarga

Jordi Ubach Llorens 10 de juliol de 2019 a les 10:16
Navarra, Fondevilla i Baró visitant les obres a la carretera d’accés a Mont-rebei | Ajuntament
Els dos futurs diputats pallaresos a la Diputació de Lleida, Marc Baró i Josep Ramon Fondevilla, han visitat recentment les obres que s’estan efectuant a la carretera tallada que dona accés al congost de Mont-rebei, al terme municipal de Sant Esteve de la Sarga. Durant la visita, que han fet acompanyats de l’alcalde del municipi, Jordi Navarra, han pogut veure sobre el terreny l’estat d’aquesta i de la resta de carreteres del terme que es troben en mal estat.

Navarra els ha demanat celeritat en les tramitacions legals per trobar una solució a aquesta problemàtica. Segons el consistori, aquesta podria passar per establir un percentatge de quilòmetres a assumir per legislatura. Des de l’ajuntament també es contempla elaborar un calendari on es prioritzin carreteres com les del municipi, ja que uneixen Catalunya i Aragó i es podrien integrar a les xarxa supracomarcal de la Diputació o la Generalitat.

L’alcalde ha convidat a visitar l’estat de les carreteres a altres diputats provincials del Pirineu, com el de l’Alt Urgell i el de la Val d’Aran, que han acceptat la invitació i que properament visitaran la zona. El consistori reivindica que els diputats provincials pirinencs han d’exercir de “lobby territorial” en aspectes “de territori” com aquest, ja que són el 20% dels membres de la corporació i representen el 15% de la població i aproximadament el 50% del territori.

Segons Navarra, aquesta és una realitat comú a la majoria de municipis dels dos Pallars, on hi ha 700 quilòmetres de carreteres de titularitat municipal, però també del Pirineu. Per això, Baró i Fondevilla asseguren que és “una prioritat” focalitzar la institució provincial en aquesta problemàtica. Els dos futurs diputats tenen també previst visitar altres indrets de les dos comarques pallareses amb la mateixa problemàtica.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació