Divendres, 19 d'abril de 2024
consell comarcal pallars jussà

Josep Maria Mullol (JxCat), nomenat president del Jussà per unanimitat

Els tres grups que formen el plenari del Consell Comarcal han votat a favor de la designació del nou president, que s’ha mostrat dialogant i oferint consens

Jordi Ubach Llorens 9 de juliol de 2019 a les 08:41
Josep Maria Mullol, durant el seu discurs, un cop nomenat president | Jordi Ubach
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha quedat constituït aquest dilluns al migdia amb la designació de l’alcalde de Castell de Mur, Josep Maria Mullol (Junts per Catalunya), com a president de l’ens comarcal. Els tres grups que integren el plenari han votat unànimement a favor del nou president, fins i tot els representants de Compromís-PSC, que no han entrat dins els pactes per formar govern.

Com ja va avançar aquest diari, el regidor de l’Ajuntament de Tremp, Antoni Flores (ERC), assumirà el càrrec de vicepresident primer i l’alcalde de Conca de Dalt, Martí Cardona (JxC), repetirà a la segona vicepresidència. La gerència de l’ens comarcal recaurà novament en Josep Maria Ardanuy. El nou Consell Comarcal del Pallars Jussà, amb 19 consellers, està format per 8 consellers d’ERC, 6 de Junts per Catalunya i 5 del PSC.

Pel que fa a la Junta de Govern, principal òrgan del Consell entre plenaris, estarà formada pel president, els dos vicepresidents i per quatre alcaldes, dos de JxC i dos d’ERC, encara per determinar. Es preveu que el vicepresident primer esdevingui el cap de l’àrea d’administració i desenvolupament i el vicepresident segon de la de comunicació i serveis a les persones.

En el torn de discursos, el portaveu de JxC i alcalde de Sarroca de Bellera, Josep Ramon Lloret, ha mostrat la satisfacció de la formació per l’elecció del seu candidat i ha ofert “mà estesa” per a fer entre tots una “gran tasca de comarca”, confiant que el treball d’aquesta institució permetrà millorar les condicions de vida dels pallaresos i pallareses. Lloret ha desitjat una legislatura “profitosa” i “plena d’encerts” per a tothom.
 

Els tres grups amb representació han votat a favor de la candidatura de Mullol. Foto: Jordi Ubach


Per la seva banda, el representant del Compromís-PSC, Jaume Catalan, ha argumentat el suport de la seva formació al nou president, malgrat que les seves converses per formar govern no hagin prosperat, “per responsabilitat i coherència”. Pel que fa a les negociacions, Catalan ha lamentat que “els interessos personals i l’ego” hagin primat per davant dels “projectes de futur” per la comarca. 

El grup d’ERC, majoritari al plenari amb un total de 8 consellers i representat per Antoni Flores, ha expressat la voluntat de continuar amb la tasca que s’ha dut a terme al Consell Comarcal ens els darrers anys, que segons Flores, ha estat considerat “un dels més dinàmics de Catalunya”. Flores ha atribuït el fet de no haver negociat amb els socialistes a que el país es troba “sota la repressió de l’estat espanyol”.

Finalment, el nou president ha agraït el suport que ha rebut i ha assegurat que es tracta d’un “honor” i un “orgull” presidir l’ens comarcal. Josep Maria Mullol ha explicat que el propòsit del seu equip de govern serà, “d’una banda continuar amb els projecte que ja s’estan portat a terme amb èxit, però també cobrir els serveis bàsics del diferents ajuntaments de la comarca”. 
 

Foto de grup de tots els consellers comarcals. Foto: Jordi Ubach


Mullol, que ha fet un discurs de consens, també ha fet especial èmfasi en millorar les condicions pels joves i ha explicat que el Pallars Jussà necessita un pla de comarca per saber “cap on volem anar”. El nou president, que ha assegurat que posarà a disposició del Consell la seva experiència en la gestió d’equips dins l’empresa privada, ha dit que l’ocupació, el desenvolupament econòmic i la millora de les infraestructures són àrees que s’han de potenciar.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació