Dissabte, 20 d'abril de 2024
piragüisme

Quim Fontané, subcampió del món de caiac en estil lliure a Sort

El palista s'ha de conformar amb la medalla de plata després de ser superat a la final pel nordamericà Dane Jackson

Redacció 8 de juliol de 2019 a les 11:00
Quim Fontané, subcampió del món de caiac en estil lliure a Sort | Victor Bigas
Aquest dissabte 6 de juliol ha finalitzat el campionat del món de caiac a Sort i el palista de Salt, Quim Fontané, ha tornat a pujar al podi del Mundial assolint finalment la medalla de plata després d'un gran campionat. Fontané defensava el títol aconseguit el 2017 a San Juan (Argentina) i des del primer moment ha demostrat que era un clar candidat a l'or. De fet, el català ha estat l'esportista capaç de sumar la millor puntuació tant als quarts de final com a les semifinals.

La final s'ha disputat aquest dissabte a la nit amb les grades de l'estadi de Sort plenes d'aficionats disposats a gaudir dels millors especialistes del món en caiac freestyle al riu Noguera Pallaresa. Tots ells havien d'intentar sumar el màxim de punts possibles en una mateixa ronda per intentar lluitar pel triomf, encara que només dos palistes semblaven cridats a disputar-se la medalla d'or.

El nord-americà Dane Jackson ha demostrat en la seva primera sèrie que venia a recuperar el títol que ja va guanyar el 2013 i el 2015 i ha completat una primera actuació espectacular amb una puntuació final de 1.406,67 punts que li ha acabat donant el triomf. Un èxit que arriba 18 anys després que el seu pare també guanyés el Mundial de la disciplina a la capital del Pallars Sobirà.

Joaquim Fontané ha anat de menys a més durant la final i ha sigut en el seu segon exercici quan ha pogut enfilar-se fins a la segona posició (1.260 punts) per davant el francès Sebastian Devred, un altre clàssic d'aquest esport que finalment s'ha penjat la medalla de bronze (1.211,67). Cada palista ha comptat amb tres sèries de 45 segons amb l'objectiu de dur a terme el major nombre de figures possibles tenint en compte la seva complexitat tècnica (verticalitat, rotació, altura). 


"Buscàvem el títol mundial i hi hem estat molt a prop. És una llàstima però estic molt content de la meva actuació en el Mundial i de coronar-me subcampió del món. Ara toca pensar ja en la següent temporada i en el pròxim Mundial", ha afirmat Fontané. 

El palista del Salt-Ter suma d'aquesta manera una altra medalla en un palmarès d'èxit on més enllà del títol Mundial de 2017 hi brillen tres campionats d'Europa (2010, 2012 i 2016) i la Hurley Classic guanyada l'any passat. El 2018 les seves actuacions el van portar a ser escollit com a millor palista internacional de l'any en un reconeixement excepcional per a un especialista en caiac freestyle.
 

Quim Fontané, subcampió del món de caiac en estil lliure a Sort Foto: Victor Bigas


Al mundial de Sort la japonesa Hitomi Takaku s'ha consagrat com la millor palista del món amb un total de 646,67 punts per davant la francesa Devillez i la polonesa Tula.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació