Diumenge, 26 de maig de 2024
Fira del ferro

La Fira del Ferro d'Alins reunirà més de 90 forjadors

Arrencarà aquest divendres amb les segones 'Jornades de recerca i desenvolupament de la Vall Ferrera’ sobre l'explotació del ferro als Pirineus

Redacció 5 de juliol de 2019 a les 10:04
Un forjador en una passada edició de la Fira del Ferro | Territori
La Fira del Ferro Pirinenc celebra aquest cap de setmana el seu 10è aniversari i per aquest motiu a la Vall Ferrera s'han programat nombroses activitats relacionades amb la història de la forja i la tradició del ferro a la Vall. Aquest any Alins comptarà amb més de 90 forjadors vinguts de diferents punts de Catalunya i l'Estat. El país convidat és França i fins a Alins també s'hi desplaçaran una quinzena de forjadors d'Ucraïna.

Prèviament a la fira pròpiament dita, que tindrà lloc el dissabte i diumenge, aquest divendres se celebraran les segones Jornades de recerca i desenvolupament de la Vall Ferrera. L'explotació del ferro als Pirineus. Aquesta jornada vol aportar una mirada divulgativa als avenços que la recerca científica està fent en aquests darrers anys i aprofundir en l'àmbit de la gestió dels recursos naturals i culturals com a instrument de desenvolupament per al territori.


La Vall Ferrera és un dels indrets més importants del Pirineu en explotació siderúrgica. En aquest context, la Fira és un homenatge al patrimoni natural i cultural d'aquest territori. Durant els dies de Fira, amb nombroses activitats per a tots els públics, s'explica les arrels de la Vall Ferrera, la importància històrica del ferro i els secrets ancestrals que acompanyen el treball en aquest material.

Com cada any tornaran a ressonar els martells d'una norantena de forjadors. Tots, conjuntament faran una escultura que presidirà l'entrada de la Vall Ferrera. Paral·lelament la Fira comptarà amb un Mercat artesà i agroalimentari amb més de 30 parades de productes elaborats de forma artesanal i de proximitat. En diversos espais de la Vall s'acolliran exposicions relacionades amb el ferro i la forja. També es realitzaran visites guiades a la Torre-presó dels Castellarnau, així com a l'antiga ferreria de Casa Ferrer d'Àreu.

En aquesta desena edició, la Fira del Ferro s'emmarca dins del Projecte Interreg POCTEFA PYRFER, un projecte de cooperació transfronterera integrat per municipis de banda i banda dels Pirineus. L'objectiu del projecte és donar a conèixer el patrimoni relacionat amb el ferro dels diferents municipis d'una forma sostenible i ajudant-se de les noves tecnologies.
 

Consulta el programa de la 10a Fira del Ferro Pirinenc

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació