Dijous, 18 d'abril de 2024
consell comarcal pallars jussà

JxCat reconsidera la via de la mediació per arribar a un acord amb ERC al Pallars Jussà

El partit accepta en assemblea reunir-se amb un representant d’Òmnium Pallars per reeditar la coalició independentista al Consell Comarcal

Jordi Ubach Llorens 5 de juliol de 2019 a les 08:22
Junts per Catalunya (JxC) ha decidit en assemblea reconsiderar la via de la mediació per tal d’arribar a un acord amb Esquerra Republicana (ERC) per formar govern al Consell Comarcal del Pallars Jussà. D’aquesta manera, el partit ha acceptat reunir-se amb un representant d’Òmnium Pallars, entitat que aquesta setmana s’havia ofert com a mediadora per reeditar la coalició independentista a l’ens comarcal.

A la cimera comarcal de JxC, celebrada aquest dijous al vespre, hi han participat una quarantena de persones entre alcaldes, caps de llista i associats del partit al Pallars Jussà. La decisió d’acceptar la mediació és un gir de guió, ja que el partit havia donat les negociacions amb els republicans per tancades. De fet, a l'assemblea d’aquest dijous s’havien de debatre dos “escenaris” que contemplaven per un costat l’abstenció, i per l’altre, pactar amb el PSC.

Segons ha pogut saber Pallars Digital, la primera trobada tindrà lloc aquest mateix divendres i hi participaran un representant d’Òmnium Pallars i l’equip negociador de JxC. Un cop acabi aquesta primera trobada se’n produirà una segona en què, a banda de la mediació, hi formaran part membres tant de JxC com d’ERC amb l’objectiu comú d’arribar a un acord.

Aquest nou capítol en les negociacions pel Consell Comarcal del Pallars Jussà arriba el mateix dia que un grup de persones mostressin el seu malestar per la possibilitat que JxC i el PSC arribin a un acord. Fins a vuit cadires i butaques van aparèixer de bon matí en diferents zones de Tremp amb diverses inscripcions, entre les quals el número 155 i el text Es ven.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació