Dissabte, 27 d'abril de 2024
camps de treball

Joves d’arreu del món recuperen els camins antics de la Vall de Siarb

Més de 100 nois i noies participen durant els mesos de juliol i agost en els camps de treball que organitza el Refugi Vall de Siarb

Redacció 3 de juliol de 2019 a les 10:56
Imatge d’arxiu d’un camp de treball a al zona | Refugi Vall de Siarb
La Vall de Siarb rep durant els mesos de juliol i agost més de 100 joves d’agrupaments, esplais i grups internacionals en els diversos camps de treball que ha organitzat el Refugi Vall de Siarb i que tenen per objectiu mantenir i recuperar el conjunt de la xarxa de camins antics i donar a conèixer el patrimoni cultural, històric i natural d’aquest entorn.

Durant els camps de treball els joves realitzaran tasques de manteniment de diversos camins i senders de l’entorn de la vall, com desbrossar, despedregar o recuperar murs de pedra seca, milloraran la senyalització d’aquests senders per tal de potenciar el senderisme a la vall, així com també descobriran l’entorn de la Vall de Siarb i, per extensió, el Parc Natural de l’Alt Pirineu.

El Refugi Vall de Siarb organitza des de l’any 2016 camps de treball de recuperació i manteniment de camins antics durant els quals es dóna a conèixer als joves la importància de la conservació d’aquest patrimoni per aprendre els usos, costums i tècniques constructives i entendre el sentit original dels camins tradicionals i, en conseqüència, de la vida rural al Pirineu.

Juntament amb els camps d’estiu el Refugi Vall de Siarb va organitzar durant els dies de Setmana Santa tres camps de treball amb joves dels agrupaments Ramon Llull de Barcelona, Bernat de Claravall d’Olesa de Montserrat i Atzavara de Vilassar de Mar que van portar a la vall més de 60 joves. Durant aquests camps de treballs es van recuperar el camí dels Fitosos a Soriguera i un tram del camí dels Racons a l'entorn del poble de Llagunes.

Al mes d’octubre l'entitat també s’organitzarà un camp de treball amb el Servei Civil Internacional - Catalunya, cosa que suposa durant l’any 2019 més de 160 joves voluntaris hauran partcipat en els diversos camps de treball de recuperació de camins. El projecte té el suport de l’Ajuntament de Soriguera.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació