Dijous, 25 d'abril de 2024
violència de gènere

Campanya per prevenir les violències i el sexisme en entorns d’oci i festius al Jussà

La campanya es va iniciar el passat dissabte a Salàs de Pallars durant la celebració del Festipallars

Redacció 27 de juny de 2019 a les 12:24
Imatge d’una de les pancartes al Festipallars | CCPJ
El Consell Comarcal del Pallars Jussà està treballant en una campanya a nivell comarcal per a la prevenció de les violències, el sexisme i la lgbtifòbia en entorns públics d’oci i festius, on s’estan ja portant a terme iniciatives en diversos municipis. 

Entre les diverses accions que es duran a terme s’hi inclou la penjada de pancartes amb el lema També va amb tu, la primera de les quals ha tingut lloc aquest passat cap de setmana durant la celebració del Festipallars a Salàs de Pallars. Una altra mesura és l’adquisició de merchandising que es repartirà a les festes majors locals durant l’estiu.

L’inici d’aquestes iniciatives suposa el punt de partida de la campanya, en la que encara s’està treballant, per tal de conscienciar i sobretot implicar a la població en la construcció d’una societat lliure de violències i sexisme.

El Consell Comarcal del Pallars Jussà, treballa doncs, en la construcció d’aquest projecte conjuntament amb els ajuntaments de la comarca que s’hi han adherit. En aquest cas serien els de Tremp, la Pobla de Segur, Isona i Conca Dellà, Conca de Dalt, Salàs de Pallars, Gavet de la Conca, Abella de la Conca, Castell de Mur, Llimiana, Senterada, Sant Esteve de la Sarga i Sarroca de Bellera.

Entre altres accions vinculades a la campanya s’ha realitzat una formació sobre les violències masclistes en l’oci nocturn i els diversos protocols a seguir a les persones encarregades de les comissions de festes. Aquesta iniciativa, ha estat impulsada per l’Ajuntament de la Pobla de Segur en col·laboració amb el Consell Comarcal.

Aquestes accions s’han realitzat amb el suport del Ministeri de la Presidència, Relació amb les Corts i la Igualtat, a través de la Secretaria d’Igualtat amb el finançament de les aportacions per al Pacto de Estado Contra la Violencia de Género, per tal d’impulsar polítiques que eradiquin la violència de gènere a nivell Estatal.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació